Soms vraag ik me af waarom het belangrijk is om het begin van iets nieuws als een bijzonder moment te zien. Vaak is het voor de ander niet nieuw, terwijl het voor jezelf een ontzettend mooi moment is om erbij stil te staan. Het klinkt misschien behoorlijk cliché, als ik schrijf dat het belangrijk is om stil te staan op diverse momenten. Toch denk ik wel dat dat juist iets kan zijn, wat jou verder kan helpen. In contact komen te staan met jezelf brengt je een heel eind verder.

Stilstaan betekent voor mij niet alleen dat ik niets meer hoef, het betekent voor mij vooral dat ik tijd mag vrijmaken om iets te doen waar ik ontzettend blij van word. Of eigenlijk… ik mag even stil staan om te voelen wat ik nodig heb. Ik heb altijd gezegd dat creativiteit mijn uitlaatklep is. En dat is ook zo. Ik word zo ontzettend blij als ik dingen kan en mag creëren. Of ik dit kan verkopen is misschien een tweede vraag, maar het gaat mij echt puur om het creëren. En ook het schrijven is voor mij een uitlaatklep.

Omdat het schrijven voor mij een uitlaatklep is, besluit ik Sproetjespost een nieuw leven in te blazen nadat ik te horen kreeg dat mijn schrijfstijl eigenlijk heerlijk relaxt is. Het grootste verschil voor mij is nu eigenlijk ook: ik weet dat ik mag doen waar ik blij van word. Ik sta nu stil bij het feit dat ik mijn hobby opnieuw mag oppakken. Ik kan gewoon gaan schrijven. Ik denk natuurlijk ook wel dat het behoorlijk scheelt dat ik nu echt een centraal thema heb. Die had ik altijd al wel, maar ik vond het heel vaak lastig om daar regelmatig over te schrijven. Met de komst van mijn pluizige wolk is dit veranderd. Ik kan uren vertellen over wolkjes haar streken en haar uitdagingen die nog gaan komen.

Wie mijn wolkje is, vertel ik de volgende keer. Kan je niet wachten? Spiek dan vooral op Instagram en op Twitter, misschien zie je het eens voorbij komen.

💛Sofie

P.S. Je zult af en toe vetgedrukte woorden voorbij komen. Ik ga proberen om foto’s te gebruiken waarbij dit een specifieke betekenis heeft. In dit geval maak ik een gebaar dat meerdere betekenissen kan hebben. Het gebaar wat ik nu laat zien heeft in deze blog de betekenis van ‘contact’. Sproetjespost is weer onder de levenden en daarmee kom ik dus in ‘contact’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *