Twijfel je of je nou wel of geen kat in huis moet nemen? Ben je bang dat het tegen gaat vallen of dat het veel te veel werk zal zijn? Of heb je juist een vriend of vriendin die zegt geen kat te willen? Laat hem/haar dan vooral dit artikel lezen, want wie weet helpt het om de twijfels weg te doen nemen.

Een kat in huis?!

Reden 1: Spinnen is de ultieme ontspanningsmuziek.
Het spinnen is voor een doof persoon best wel heel erg moeilijk om te horen, maar gelukkig kunnen we het spinnen ook voelen. Hoe fijn is het als jouw kat op je schoot ligt te spinnen van geluk? Als je kat blij is, zal jij langzaam ook blij worden als je in een sombere bui zit. Lang leve katten die verdriet aanvoelen en die je komen troosten (want dat doet Muesli. Als ik verdrietig ben en als mijn tranen over mijn wangen rollen, dan komt Muesli bijna altijd bij me zitten. Hoe fijn!).

Reden 2: Katten brengen geluk, dat wisten ze in het Oude Egypte al.
Ik weet niet of Muesli mij ooit echt geluk heeft gebracht, maar hey, ik heb ook nooit echt pech gehad met Muesli. Dat is net zo belangrijk, denk ik zo maar eens. En als je blij wordt van katten, is dat ook een vorm van geluk.

Reden 3: Kattenogen geven licht in het donker.
Als je bang bent in het donker, moet je maar lekker bij je kat blijven liggen. Want dat kattenogen licht geven in het donker is soms best wel heel erg waar. Toegegeven: de eerste keer dat ik dat zag schrok ik heel even omdat ik dacht dat Muesli lekker lag te slapen. Wat dus het tegenovergestelde was, haha.

Muesli woont overigens alweer sinds maart 2012 bij mij (ons). Ik ben blij met Muesli en ook Wietse vindt het stiekem wel fijn als Muesli erbij komt liggen, als ze maar niet met haar nagels in zijn broek gaat klauwen 😛 En hij (ik ook hoor) ligt regelmatig in een deuk om iets wat Muesli doet of deed. Lieeeef. Hier mag Muesli nog heel lang blijven in ieder geval!

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van een blaadje uit de Loesje-scheurkalender 2017.