8 aug.

Aanrader! Escape Hunt Groningen

Niet te zien, maar hier hield ik een oude wandelstok vast, hahaha.

Als je niet weet wat je in de zomervakantie nog kunt doen, dan heb ik een hele leuke aanrader voor je. Doe eens een toffe escape room! Samen met mijn ouders en mijn zus hebben we in juli een Escape Room gedaan in Groningen. Van te voren vond ik het wel een beetje ‘spannend’, want ik had het nog nooit eerder gespeeld. Maar nadat we weer buiten stonden kon ik alleen maar zeggen: gaaf!

Verschillende thema’s

Wij waren naar Escape Hunt in Groningen, dit is vlakbij de Mediamarkt en de IKEA daar. Handig, want je kunt er makkelijk parkeren 😛 Zoals bij bijna alle Escape Rooms wordt er met thema’s gewerkt. Wij konden toen kiezen uit een Engels familiedrama, een of ander voetbalspel waarbij de KNVB-beker werd gestolen en een dodelijk virus in de Botanicus-tuinen. Omdat voetbal echt niet ons ding was, werd dat hem sowieso niet. Wij hebben uiteindelijk de Engelse familiedrama gedaan.

In het kort: Het Engelse Familie Drama is een new second generation game. Het is 1968. Jullie zijn de kinderen van John en Jane, een uitermate rijk echtpaar. Het echtpaar is de eigenaar van een zeer succesvolle scheepswerf, die al generaties lang in het bezit is van de familie.

We mochten natuurlijk onze telefoons en dergelijke niet meenemen. Dus die hebben we in moeten leveren (veilig in een kluisje). Toen we konden beginnen, na instructie, was het direct alles overhoop gooien. Zoeken, zoeken en nog meer zoeken. Als we dachten dat we iets hadden, schreven we dat op de krijtborden. Uiteindelijk zijn we veilig eruit gekomen, na ongeveer 50 minuten. Maar we hadden wel drie hints nodig, waarvan we twee zelf hebben gebeld. De eerste hint werd ons gegeven omdat ze zagen (door middel van een camera van buitenaf) dat we vastliepen.

Wat natuurlijk heel tof was, was dat ik de uiteindelijke code heb gevonden die ons naar de uitgang-code heeft geleid. Het ging op het laatst ZO snel dat mijn vader en zus opeens keken van ‘huh? Hoe heb je die slot open gekregen?’ (waar de code naar de uitgang genoteerd was). Haha. Heel grappig. Maar het was dus zo ontzettend leuk en ik raad het je zeker aan! Ben jij al geweest of nu overtuigd? Go go go!


Reacties

Er zijn nog geen reacties.