Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
11 jan.

Back on track: BodieBoost

Het is een hele lange tijd geleden dat ik het boek BodieBoost heb gekocht. Ik heb er een periode heel veel plezier mee gehad, maar daarna lag het boek toch maar weer te verstoffen in de kast. Nu niet meer. Nee. Ik ben weer back on track. BodieBoost mag mij weer gaan helpen om me weer iets fijner te voelen in mijn vel.

Wat is BodieBoost?

BodieBoost is een afslankprogramma waarbij snoepen mag, of eigenlijk zelfs moet. Dit is één van de redenen waarom ik ooit het boek heb gekocht. Inmiddels worden er ook online cursussen aangeboden, waardoor je niet meer perse een boek hoeft te kopen. Maar anyway. Snoepen moet dus. En je mag ook gewoon lekker drie glazen per week alcohol (als vrouw zijnde, mannen mogen er vijf haha).

Verder betekent BodieBoost niet calorieën tellen, maar denken in families. Er zijn vijf families, of eigenlijk gewoon groepen. BodieBoost noemt het families. Dit zijn ze: Koolhydraten, zuivel, fruit, groenten en eiwitten. Daarnaast mag je ook per dag twee soorten smaakmakers meenemen in je lijstje, te denken valt daarbij aan mayonaise voor je lekkere gebakken aardappels.

Het grootste voordeel is, denk ik, dat je met dit programma eigenlijk gewoon kunt eten wat je wilt eten. Wil je patat? Lekker! Wil je pizza? Oeh! En daarnaast is dit ook goed toe te passen op vakantie met enkele vakantie-regels of het uiteten. Heel erg fijn zou ik zo maar eens zeggen. Het fijne is trouwens ook dat je binnen de families heel makkelijk kunt switchen van voeding. Heb je bijvoorbeeld voor vandaag een appel op het menu staan, maar bedenk je op het moment van eten dat je veel liever een sinaasappel wilt? No worries, pak een sinaasappel en laat je appel staan.

Ik hoop dat ik weer een tijdje vooruit kan met BodieBoost. We zullen zien, de vorige keer hield ik het zo’n 10 weken uit, daarna vervaagde alle grenzen weer, haha. In ieder geval vind ik het wel weer fijn om een soort van houvast te hebben, ook al hoef ik minimaal af te vallen. Ik ga voor mijn gewicht min december-kilo’s 😛


Reacties

Er zijn nog geen reacties.