Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Blij met mijn nieuwe Phoneclip

Gisteren kwam onverwachts mijn bestelling eerder dan verwacht binnen. Ik heb een paar dagen voordat 2019 ingeluid werd een bestelling geplaatst bij Cochleair Benelux. Dit is een speciale webwinkel waar alleen Cochleair Implantaat-gebruikers van kunnen profiteren. Zoals jullie vast al wel weten, heb ik een Cochleair Implantaat. Mocht je nog niet weten wat het implantaat precies voor me doet, kijk dan deze volgende video.

Ik ben gek op muziek en vind telefoneren met enkele mensen heel erg prettig. Een hele goede vriendin van mij heeft me een half jaar geleden verteld over haar fijne phoneclip. Dat wilde ik ook wel. Na lang informeren bleek het ziekenhuis mijn phoneclip niet te vergoeden. Toch wilde ik er eentje. Want na de verhalen van mijn vriendin was ik er van overtuigd dat ik ook veel baat zou kunnen hebben aan deze phoneclip. En nu vertel ik mijn eerste ervaringen.

Van opladen tot het eerste gebruik

Natuurlijk moest het apparaat eerst opgeladen worden. Grmpf 😉 Gelukkig had ik nog wat te doen en vloog de tijd. Ik had dan ook zin om te zien hoe ik me zou voelen en wat ik van de phoneclip zou vinden. Toen het koppelproces eenmaal was begonnen bleek het allemaal ontzettend eenvoudig te zijn. Eerst moet je ervoor zorgen dat je phoneclip gekoppeld wordt aan jouw eigen CI. Vervolgens zorg je ervoor dat jouw telefoon (of een ander apparaat mÊt bluetooth) aangezet wordt. Je kunt namelijk dan ook heel snel de phoneclip aan het apparaat koppelen. Daarna was het eigenlijk een kwestie van mijn CI aanzetten, phoneclip aanzetten, muziek aanzetten en genieten.

En werkelijk waar, toen ik de eerste tonen hoorde wist ik direct dat ik blij was met deze aanschaf. Het is een duur dingetje, maar echt meer dan waard om dit nu in mijn bezit te hebben. Ik heb mijn vriend gevraagd of hij me even wilde bellen. Het eerste gesprek met dÊ phoneclip. En ook het praten door de phoneclip heen gaat eenvoudig. Ik heb daarna nog met mijn moeder en met mijn zus gebeld. Het gaat zoveel makkelijker! Ik ben een tevreden mens!

Nu stel ik even een vraag aan alle Cochleair Implantaat-gebruikers: Heb jij ook zo’n geweldig phoneclip in gebruik? Of wil je nu meer weten? Laat het weten 🙂
En voor alle lezers: Ik vind het geweldig dat er steeds meer technologische ontwikkelingen zijn. Wat voor ontwikkeling vind jij het meest interessant (mag om alles gaan)?

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

4 thoughts on “Blij met mijn nieuwe Phoneclip

 1. Hoi Sofie,
  Wat fijn dat je zo gelukkig bent met je phone clip.
  We wensen je veel muziek- en telefoonplezier!
  Groetjes,
  Lies
  Cochlear Benelux

 2. Hoi Sofie, fijn dat het werkt. Ikzelf heb een CI van cochleair maar geen phoneclip. Mij werd verteld dat hetzelfde werkt als met een iPhone, nou bij mij dus niet. Aangezien de tv-streamer die ook niet werkt, durf ik eigenlijk dus geen dure clip te kopen want stel je voor dat het opknipt werkt, zit ik met nog een duur apparaat.
  Weet ie ook of het met meerdere CI ‘s gekoppeld kan? Ik bedoel dan zou ik eerst kunnen proberen voor aanschaf; zomaar een idee.
  Heb jij een iPhone?
  Groetjes Gonnie

  1. Hoi Gonnie, ik heb ook een Cochleair Nucleus, waarschijnlijk bedoel je die 😉 Heb jij een Nucleus 6 of een Nucleus 7? De zesde versie werkt nog niet met een directe stream van CI naar iPhone toe. Dit kan wel met de zevende versie. Ik weet niet of het met meerdere CI’s gekoppeld zou kunnen worden, lijkt mij wel want je hebt er immers twee. Maar je kan even jouw eigen CI-team benaderen om te vragen of je een test mag doen. Mijn team heeft dat ook aangeboden, maar ik was al overtuigd dat ik er ontzettend blij mee zou zijn doordat een vriendin van mij dit ook heeft 🙂 Ik heb nog geen iPhone, wil er wel graag eentje. Voor nu werkt mijn CI nog niet met een iPhone hoor. Ik moet nog twee jaar wachten tot ik een nieuwe CI mag, dus daarom heb ik een clip aangeschaft. Voor nu en voor later (als de directe stream bijvoorbeeld niet goed lijkt te werken). Groetjes, Sofie. PS Je mag me anders wel even mailen als je graag meer wil weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.