Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Bullet Journal – januari 2019

Bullet Journal komt steeds vaker en steeds groter terug in Nederland. Het wordt populair en is blijvend in opkomst. Maar wat is bullet journal nou precies en hoe kan jij ook een bullet journal starten?

Laat ik eerst even vertellen dat bullet journal géén type notitieboekje is. Je kunt namelijk alle soorten boekjes gebruiken als je er maar in kunt schrijven, tekenen, kleuren en plakken. Alles is geoorloofd. Mijn type notitieboekje is een boekje met dotted papier. Oftewel, papier met heel veel stipjes. Ik vind dit zelf erg fijn werken, omdat je op deze wijze heel netjes kunt blijven schrijven. Tegelijkertijd valt het ook niet heel erg op wanneer je tekeningen in verwerkt. Dit is in een lijntjesboek wel anders.

Het tweede wat ik wil vertellen is dat je met je bullet journal alles mag en kunt doen op JOUW eigen manier. Niets is fout. Als je er blij van wordt, dan doe je het goed. Het leuke aan het hebben van een bullet journal is dat je echt duizenden verschillende creaties in kwijt kunt. In deze blog laat ik jou mijn januari-creatie zien.

Mijn januari-creatie

Op de foto hierboven zie je al hoe ik mijn maand heb ‘geopend’ in mijn boekje. Ik schreef een leuke quote en zorgde ervoor dat ik een maandblad had. Zo wist ik wanneer januari in mijn boekje begon.

Omdat ik in januari ook een challenge doe, houd ik dit bij in mijn Bullet Journal. Zo creëer ik overzicht.

Dit is mijn vaste weekindeling voor deze maand. Je ziet zeven vaste kolommen. De poppetjes staan voor het mediteren. Verder vind ik het leuk om mijn menu bij te houden.
De appel onder de maandag is de weegschaal van deze maand 😉 Daarnaast bevat deze indeling een ‘dutch door’. Op de voorkant beschrijf ik mijn geplaatste blogs.

Kijk, zo zie je de ‘dutch door’ wat duidelijker. Op de achterzijde van de ‘dutch door’ plaats ik deze maand de foto van de week. Daarnaast is er nog ruimte om bijvoorbeeld een quote of een verhaaltje (in dagboek-vorm) te beschrijven.

Omdat de maand midden in de week eindigt, stop ik ook in het midden van de week. Ik vind het mooier om alle dagen van de maand bij elkaar te houden in plaats van een doorlopende week.
Aan het einde van de maand vind ik het leuk om terug te blikken. Dit keer koos ik voor hoeveelheden: hoe vaak heb ik vegetarisch gegeten? Hoeveel keren heb ik gemediteerd? Hoeveel dingen heb ik weg gedaan? Et cetera 🙂

Juist door een vaste weekindeling te gebruiken houd je het rustig. Maar je kunt natuurlijk ook wekelijks of zelfs dagelijks een geheel ander lay-out creëren. Het belangrijkste is dat jij er je fijn bij voelt. Het is jouw boekje. Ben jij ook al begonnen met jouw eigen bullet journal? Laat het me weten, want dan kunnen we mogelijk leuke lay-outs uitwisselen 🙂

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.