Het is tijd voor een nieuw element op Sproetjespost. Vanaf vandaag neem ik jullie wekelijks mee tijdens de terugblik naar mijn week. Ik noem het mijn confetti-mix, omdat confetti vrolijk is. Tegelijkertijd hoeft een week niet alleen maar te bestaan uit vrolijke dingen. Daarom heb ik daar een mix aan toegevoegd. Zo wordt het een mix van vrolijke dingen met soms ook wat moeilijkere of stomme dingen. Vandaag neem ik jullie mee naar mijn eerste confetti-mix.

Maandag

Vandaag heb ik een rustige dag gehad. In de ochtend heb ik me eerst gestort op het ASN-gebeuren. Wij zijn namelijk geswitcht van bank en daar moesten wij nog wat dingen voor regelen. De rest van de dag heb ik een beetje gespendeerd aan het schrijven van een blog (In stilte vind je alles). Ik heb vooral ook gedagdroomd. Ik zat een beetje tussen het ene en het andere in. Al met al had ik een rustige dag. ‘s Avonds was het weer tijd voor een hele fijne Power Vinyasa Yoga-les.

Dinsdag

De ochtend begon heerlijk. Het was weer tijd om mijn nagels te laten doen. Vandaag ging ik voor de tweede keer mijn nagels verzorgen met gellak. Het is zó handig dat je er drie weken lang geen omkijken naar hebt. Dat heet genieten. Vandaag koos ik trouwens voor een fijn nude-kleurtje: oud-roze it is voor de komende drie weken.

Verder bestond mijn dag uit koekjes bakken, Libelles lezen en toch weer dagdromen over mijn werkkamer. Ook heb ik me eindelijk toe gezet aan een nieuwe meditatie-ronde. Wat mij vandaag opvalt is dat het mij behoorlijk ontbreekt aan een goede routine. Ik heb inmiddels een aantal schema’s gemaakt. Tot nu toe helpt het nog niet echt, maar ik ga vrolijk verder.

Woensdag

Hoera. Ik ging voor de derde keer naar de huisarts om mijn wrat te laten behandelen. Ik heb al ontzettend lang een wrat, eerder ben ik niet gegaan omdat ik verwachtte dat het mogelijk vanzelf over ging. Daarnaast had ik het ook niet heel snel door. De wrat zit namelijk onder mijn voet en als je er geen last van hebt, krijg je dat niet zo snel door. Bij de huisarts heb ik dus eerder al twee wratbehandelingen gehad en tussendoor bleef ik mijn wrat ook behandelen. Gelukkig wordt hij steeds kleiner.

Verder kwam mijn vader gezellig even een kopje koffie halen. Dus we hebben direct ook even gebabbeld over alles en nog wat. ‘s Avonds heb ik een hele fijne yoga-les gevolgd. Wietse moest toch ook weg, dus ik besloot ook even lekker een lesje te volgen 🙂

Donderdag

Eén keer per maand heb ik met mijn werk een teamdag. Omdat deze teamdagen bijna altijd in het zuiden van het land zijn, kunnen wij sommige teamdagen heel eenvoudig op afstand meedoen. Vandaag hebben we ons gericht op social media berichten en het programma Coosto. Dit heb ik fijn vanuit mijn werkkamer kunnen volgen. Ik zette een schrijftolk in en keek met Skype mee naar de uitleg. Op deze manier heb ik alles kunnen volgen, hoewel ik dankzij mijn Phoneclip ook veel beter kan horen waardoor de tekst van de schrijftolk voor mij steeds meer een ondersteun-middel is. Heel fijn.

Verder is het vandaag natuurlijk VALENTIJNSDAG! Dat hebben Wietse en ik een beetje gevierd door lekker samen te eten en te genieten. Het is trouwens ook nog eens een jaar geleden dat wij de sleutel van ons huisje hebben mogen ophalen. Dus dat was wel een klein extra feestje waard. Heerlijk.

Vrijdag

En toen was het alweer vrijdag. Na wat dagdromen over mijn werkkamer gingen we vandaag aan de slag. Ik wilde toch kijken of ik mijn werktafel anders neer kon zetten en dat is gelukt. Het was alleen maar een kwestie van de tafel omdraaien toen ik al het gevoel kreeg dat dit stukken beter voelde. Ik zie de deur nu dan wel wat minder goed, maar dat is het ergste niet 😉 Desnoods schrik ik maar wat vaker, hahaha.

Ik heb vandaag dan ook veel tijd vrij gemaakt om alles op te ruimen. Hoewel er nog wel wat rommel ligt, voelt de werkkamer nu al ruimer dan voorheen. Zoveel verschil was en is er echter niet, maar het gevoel wat ik nu heb voelt zoveel prettiger. Dus ik ben blij. ‘s Avonds ging ik weer naar yoga. Tijd voor een wekelijks zweefuurtje, want dat is toch een beetje wat er gebeurt bij Aerial Yoga. Kijk maar eens hoe ontspannen ik erbij hang.

Zaterdag

Joepie, het is vakantie. Althans. Voor Wietse dan, want mijn thuiswerk-werkzaamheden gaan gewoon door. We zijn vandaag relatief druk geweest. Om alle boodschappen in huis te halen gingen we langs drie winkels. We zijn namelijk verliefd geworden op een kaaswinkel hier in de buurt. Ze hebben daar ontzettend veel keus én de kaas aldaar is toch wel goedkoper dan kaas uit de winkel. Vervolgens reden we naar de Lidl voor alle normale boodschappen en we sloten bij de Jumbo af voor mijn vega-producten. Hoera, het is weer gelukt 😉

Bij de Lidl pakten we trouwens nog een schattig citroentje mee, want het velletje met 15 zegels hadden we vol. Misschien hangen we dit op aan een spiegeltje in onze auto 😛

Zondag

De hele ochtend hebben wij gespendeerd in bed. We deden een lekker ontbijtje op bed terwijl wij naar The Hungergames hebben gekeken. De allerlaatste film uit de reeks, namelijk Mockingjay – part 2. Omdat het toch bijna 12 uur werd, besloten we de film even te laten voor wat het was (met nog een half uur op de teller).

Wietse ging even voorbereidingen treffen voor zijn schaats-marathon vanavond (40 ronden) en ik ging verder met mijn eerste weekoverzicht. ‘s Middags zijn wij trouwens nog even weg geweest. Ik was voor mijn werkkamer nog op zoek naar een fijne bureaustoel en een chill-stoel waar ik ook lekker onderuit kan hangen wanneer ik een boekje wil lezen of wat haakwerk wil doen. Dit is helaas niet gelukt vandaag, maar ik blijf zoeken.

Al met al heb ik (hebben we) een fijne week gehad. Een weekje thuis, yoga en natuurlijk hebben we ook onze zonnebrillen weer uit de kast gehaald! Ik zal eens kijken of het me lukt om volgende week wat meer foto’s toe te voegen en wat minder tekst 😉 Hoe was jouw week?