Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Dank u Sinterklaasje!

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht,
want we zitten allemaal even recht.
Misschien heeft U nog even tijd,
voordat U weer naar Spanje rijdt.

Gelukkig. Sinterklaas is ons niet vergeten en reed dus ook ons ‘huisje’ niet voorbij. Gisteravond vierden we een kleine Pakjesavond bij mijn ouderlijke nest en het was ontzettend gezellig. Samen met mijn ouders, mijn tante Alie en oma zaten we klaar om er een gezellig avondje van te maken. Wietse en ik zaten ook nog eens fris en fruitig aangeschoven, omdat we nog hebben gedoucht na het schaatsavontuur (mijn eerste ‘les’ na twee jaar niet te hebben geschaatst, daarover later meer 🙂 ).

We begonnen met een lekker stuk taart en een kaasflapje voor mij. Eventjes ontspannen en dus ook tijd om even lekker met elkaar te kletsen, want we hadden elkaar natuurlijk ook alweer een poosje niet meer gezien. Wietse heeft een (halve) dag werk erbij, ik ben ook druk bezig met een nieuw oppasgezin. Allemaal leuke dingen die we dus natuurlijk met elkaar hebben gedeeld. Daarna begon ons Pakjesavond. We hebben het klein gehouden, maar juist daardoor was het eigenlijk erg gezellig. We hadden alle tijd om rustig onze gedichten voor te lezen en onze cadeautjes uit te pakken. Het hoefde niet snel en dat zorgde ook voor een fijne sfeer. We hebben gelachen, bij mijn tante rolden er bijna tranen over haar wangen. De cadeautjes die ik heb mogen krijgen zijn ontzettend leuk en zeker bruikbaar. Pakjesavond gaat inmiddels niet meer zozeer om de cadeautjes, maar ook dat je gewoon een leuke avond hebt samen. Toch geniet ik ook van de cadeautjes, want stiekem hoort dat nou er gewoon eenmaal bij (hihi).

Een goede tip

Ik heb trouwens nog een hele goede tip voor volgend jaar: iedereen die doof of slechthorend is, krijgt bij het idee om al die gedichten te moeten ‘beluisteren’ vaak het benauwd. Wat wij al jaren doen en wat ik zelf ontzettend fijn vind, is dat ik naast diegene ga staan die een cadeautje mag uitpakken waar dus ook een gedichtje bij hoort. Zo sta of zit ik er bijvoorbeeld bij:

Dank u Sinterklaasje! Heb jij ook een fijne Pakjesavond gehad?

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

2 thoughts on “Dank u Sinterklaasje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.