3 jun.

Dankbaarheidsuitdaging #22: Iets wat je iedere dag gebruikt

Hoe kan je dankbaar zijn om iets wat je iedere dag gebruikt? Moet je dan denken aan producten zoals tv, smartphone of bank? Of moet je dan juist denken aan dingetjes zoals een pen, make-up en een koelkast misschien? Hoe dan ook, dankbaar zijn kan soms best lastig zijn omdat je eigenlijk over alle dingen wel dankbaar kunt en mag zijn. Vandaag is het onderwerp dan ook ‘iets wat je iedere dag gebruikt’.

Week 22: Iets wat je iedere dag gebruikt

Omdat het onderwerp zo breed is, heb ik maar gekozen voor mijn smartphone. En dat zal iets zijn wat iedereen wel zou hebben gekozen. Mijn telefoon gebruik ik echt dagelijks, meerdere keren per dag. Soms ook echt alleen maar om ‘dom’ op Instagram, Facebook of Twitter rond te kijken. Toch is een smartphone niet alleen heel fijn voor een mens, maar soms ook heel nuttig.

Dankzij een applicatie op mijn smartphone kan ik onafhankelijk van anderen bellen met horende mensen. Hoe? Lang leve Signcall, want met Signcall kan ik via een teletolk bellen. Ik typ, de teletolk vertaalt de woorden in gesproken taal. De gesproken taal die de tolk dan weer hoort, typt ze weer in voor mij. Ontzettend fijn, want dit betekent dat ik gewoon zelf kan gaan bellen, waar en wanneer ik maar wil.

Dit is een van de grootste reden dat een smartphone toch een belangrijk dingetje is voor mij. Zonder deze applicatie kan ik altijd nog wel bellen, via de laptop (omdat het programma ook daarop gezet kan worden), maar dat gaat natuurlijk een stuk minder mobieler dan met smartphone.

En natuurlijk zijn er nog veel meer andere dingen waar je dankbaar voor kunt zijn, een pen bijvoorbeeld om mee te schrijven. Een laptop om hele verhalen te kunnen typen en internet omdat ik op deze manier een blog kan hebben 😉 Enne… mijn smartphone heb ik niet alleen maar vanwege Signcall hoor, haha. Wat gebruik jij iedere dag vaak?


Reacties

Er zijn nog geen reacties.