10 jun.

Dankbaarheidsuitdaging #23: Mijn favoriete psychische karaktertrek

Het onderwerp van deze week vind ik maar weer wat al te lastig. Als je ‘een psychische karaktertrek’ zegt, dan denk ik niet direct aan een positieve karaktertrek, maar juist iets wat negatief is. Terwijl een psychisch trekje ook gewoon heel positief en grappig kan zijn. Een goed moment om hier je bewust van te zijn en te realiseren dat het woord ‘psychisch’ vaak een negatieve lading heeft, terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Dus. Hierbij vertel ik wat mijn favoriete (positieve) psychische karaktertrek is en waarom.

Week 23: Mijn favoriete psychische karaktertrek

Ik vertelde al eens eerder in deze uitdaging wat mijn favoriete persoonlijke karaktertrek was (week 12). Nu moet ik weer een karaktertrek kiezen, maar dit keer ook nog eens iets wat psychisch-gerelateerd is. Hoe kies je dan? Lastig! Ik heb mijn vriend, Wietse, maar even nagevraagd en hij kwam op het volgende uit: ‘met je ogen rollen’.

Tsja. Eerlijk is eerlijk. Ik rol best wel regelmatig met mijn ogen, al doe ik dit in bijna veel gevallen onbewust. Of soort van onbewust. Het is in een fractie van een seconde gebeurd, en daardoor besef ik me pas ‘te laat’ dat ik weer eens met mijn ogen heb gerold. Overigens doe ik dit lang niet bij iedereen, alleen bij mensen bij wie ik me behoorlijk op mijn gemak voel (sorry schat, sorry ouders haha) gebeurt dit me regelmatig.

Het is ook niet dat ik met mijn ogen rol, omdat er dan bijvoorbeeld iets gezegd wat dom, saai of leuk is. Nee. Ik rol meestal met mijn ogen in vorm van een zucht. Heel gek misschien, maar misschien moet ik maar eens bewuster omgaan met mijn ogen haha.

Heb jij ook een ‘gek’ psychisch karaktertrek (wel positief)? En doe jij ook al mee met de #dankbaarheidsuitdaging? Deel, geniet en leer van jezelf. Want hoe dankbaarder je kunt zijn, hoe blijer je zult worden met jezelf. Veel onderwerpen hebben namelijk ook met jezelf te maken dus het is belangrijk om dankbaar te zijn over en voor jezelf.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.