17 jun.

Dankbaarheidsuitdaging #24: Een boek waar je iets van geleerd hebt

Leren kan je je hele leven blijven doen. De één leert het liefst door te doen, terwijl de ander het liefst wil leren door te lezen, te luisteren of te zien. Smaken verschillen, maar daardoor is de uitdaging van vandaag eigenlijk ook best heel leuk, vooral omdat ik een boekenwurm ben. Ik hoor je denken, maar het onderwerp van vandaag is ‘een boek waar je iets van geleerd hebt’. Een boek dus. En nou is het zo dat ik ook dingen leer van boeken. Of het nou gaat om zelfinzicht of niet, leren is leren.

Week 24: Een boek waar je iets van geleerd hebt

Een boek waar ik iets van heb geleerd. Ik heb niet direct een boek in gedachten waarvan ik vind dat ik er iets van had geleerd. Nou ja. Op studieboeken na natuurlijk, maar daar gaat het nu niet om. Als ik dan in mijn boekenkast kijk, dan zie ik wel enkele boeken staan waarvan ik denk: ‘ja, volgens mij zou ik daar wel iets van geleerd kunnen hebben’. Let’s go!

Toen Ik Je Zag

Het boek van Isa Hoes met als titel ‘Toen Ik Je Zag’ heeft mij enorm geraakt. Natuurlijk denk je als een individueel persoon echt wel eens dat je het moeilijk hebt en dat het gewoon niet lekker gaat en alles. Maar als ik terugdenk aan het boek, dan vallen al mijn problemen eigenlijk in het niets. Haar problemen waren pas zwaar, zij had een leven waarbij ze constant rekening moest houden met de ander. Niet voor niets, ik zal niet verklappen waarom. Want dit is sowieso een boek wat je echt gelezen moest hebben, vind ik. Of je nou problemen hebt of niet, doe het. Alsjeblieft.

Liefde In Plaats Van Chocola

Boek twee is een boek wat ik heb gekregen bij mijn cursus Emotie-eten (lees hier en hier). Dit boek heeft als titel ‘Liefde In Plaats Van Chocola’. Voor mij is dit eigenlijk een hele grappige titel, want ik houd sowieso niet van chocola, dus geef mij maar liefde. Maar waar het in dit boek om gaat, is dat je leert zelfinzicht te krijgen in de dingen die je doet qua emotie-eten. Waarom, hoe, wanneer en wat voor soort emotie-eter je bent zijn onder andere dingen die behandeld worden in verschillende voorbeelden.

Ik pak het af en toe er nog bij, ik heb een schriftje bijgehouden maar ik merk dat het schriftje niet meer echt werkt. Wel herken ik me nog altijd in de voorbeelden die geschreven zijn in het boek. Mocht jij nou ook een emotie-eter zijn of geweest te zijn, haal dan dit boek en kijk of je hiermee aan de gang kunt gaan om minder last te krijgen van het emotie-eten. Als je een emotie-eter bent geweest in het verleden, kan dit juist ook een heel fijn boek zijn om te reflecteren hoe het vroeger was en wie weet haal je altijd nog wat dingen uit het boek die je kunt gebruiken.

Dat waren mijn twee boeken die ik zou aanraden, de één moet je sowieso gewoon gaan lezen en de ander vooral als je last hebt (gehad) van emotie-eten. Van welke boeken heb jij geleerd?


Reacties

Er zijn nog geen reacties.