12 aug.

Dankbaarheidsuitdaging #31: Kernwaarde(n)

Iedere keer als iemand mij vraagt wat mijn kernwaarden zijn, wil ik altijd een momentje hebben om hier over na te kunnen denken. De ene keer weet ik snel te vertellen wat mijn kernwaarden zijn, terwijl de andere keer het wel een tijdje kan duren voordat ik hier een antwoord op kan geven. Vandaag kijk ik naar en vertel ik jullie over mijn kernwaarden. Nieuwsgierig?

Week 31: Kernwaarde(n)

Met dank aan de kernwaarden-lijst van Erno Hannink (gevonden via Google, waar anders? 😉 ) vertel ik jullie welke waarden ik belangrijk vind en waarom. Ik maak er een top-5 lijstje van.

 1. Duidelijkheid
  Ik ben echt iemand die graag duidelijk voor ogen heeft wat er moet gebeuren en hoeveel tijd er hier in zit. Wanneer ik niet weet wat ik moet doen, ben ik vaak twijfelachtig.
 2. Trots
  Ik vind het belangrijk dat ik trots ben op wat ik doe en op wie ik ben. Net als trots zijn op de mensen die ik om me heen heb.
 3. Erkenning
  Wanneer ik iets doe voor de ander of gewoon iets voor mezelf doe, vind ik het ook fijn om erkenning te krijgen. In mijn blog krijg ik erkenning door reacties van jullie bijvoorbeeld. Daar ben ik altijd blij mee en vind ik ook heel leuk.
 4. Verantwoordelijk
  Om alles wat ik doe ben ik verantwoordelijk. Ik vind het niet kunnen dat ik de schuld op iemand anders afschuif. Maar het is ook andersom zo. Ik geef nooit zomaar mijn eigen gemaakte werk (of het nou voor studie, werk of vrije tijd is) weg.
 5. Succes
  Ik wil heel graag successen boeken en daar wil ik ook naar streven. Daarom is dit ook één van de kernwaarden die ik belangrijk vind. Als je geen doelen hebt, dan heb je ook niet echt iets om naar te streven vind ik zelf.

Eerlijk is eerlijk, het was heel lastig om dit zomaar even te beschrijven. Daarom ben ik ook blij dat ik hier rustig de tijd voor heb kunnen nemen. En met het lijstje van Erno Hannink kon ik gelukkig ook snel ontdekken wat wel bij me past en wat niet. Sommige kernwaarden lijken ook op elkaar, waardoor ik dan ook het beste woord uit heb gekozen (bijvoorbeeld: zekerheid en duidelijkheid, in mijn geval zorgt duidelijkheid voor zekerheid, dus koos ik voor duidelijkheid).


Reacties

Er zijn nog geen reacties.