Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
7 okt.

Dankbaarheidsuitdaging #39: Mijn erfgoed

Ik had nooit verwacht dit als thema te krijgen binnen de dankbaarheidsuitdaging. Aan de ene kant denk ik: ja, het kan belangrijk zijn. Maar aan de andere kant denk ik ook wel: misschien is dat iets wat ik nooit heb geweten of nooit heb gekregen. Erfgoed. Als ik diep nadenk, heb ik wel iets geërfd. Wat ik heb gekregen is een herinnering aan mijn inmiddels overleden oma.

Week 39: Mijn erfgoed

Van mijn opa heb ik een setje ketting en clip-oorbellen gekregen. Eén van de vele kettingen en oorbellen die ze had. Dit borg ze blijkbaar goed en netjes op want het bijpassende doosje had ze (denk ik) nog. Ik draag ze zelf nooit, omdat het niet echt een match heeft met mijn eigen stijl. Maar ik heb het doosje waar de ketting en de oorbellen in zit nog steeds.

Dat is, als ik me goed herinner, eigenlijk mijn enige erfgoed. Natuurlijk kun je ook karakters erven. Maar dat is geen ‘goed’. Geen stuk waar je een plekje in je huis nodig voor hebt, want dat zit gewoon in je.

Ik ben blij dat ik een herinnering heb aan mijn oma, maar het is wel een erfgoed waarbij ik zelf geen gebruik van maak en eigenlijk zit het dus altijd in een doosje. Maar goed. Ik weet wel dat als ik het doosje iedere keer open, dat ik wel weet dat dit van mijn oma is geweest en dat is ook een mooi herinnering 🙂


Reacties

Er zijn nog geen reacties.