Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
5 nov.

Dankbaarheidsuitdaging #43: een mentor/een docent

Sorry sorry, het is zondag. Maar vandaag dan toch nog even de dankbaarheidsuitdaging van gisteren, want door alle drukte is het niet gelukt om dit gisteren nog even te doen. Deze week staat een mentor of een docent centraal en dat vind ik dan toch wel een hele lastige. Ik ben inmiddels 25 jaar en heb dus vele mentoren en docenten gehad. Nog een half jaartje en ik ben er vanaf 😉 Maar goed. Een mentor of een docent dus. Omdat ik eigenlijk meerdere mentoren/docenten heb gehad met wie ik goed klikte, vertel ik niet precies wie maar beschrijf ik algemeen wat voor mij belangrijk is.

Week 43: Een mentor/een docent

Een goede mentor of een goede docent betekent voor mij dat hij of zij de lessen lekker kan geven op zijn of haar eigen manier. Ik vind het belangrijk dat de lessen die aangeboden moeten worden ook goed gegeven worden. Wanneer een docent de klas niet in toom kan houden, vind ik dat al vaak best jammer. Dus een goede docent moet de klas kunnen aansturen en niet andersom (gelukkig heb ik dat niet zo heel vaak meegemaakt, dat scheelt natuurlijk).

Een goede mentor betekent voor mij dat hij of zij regelmatig een vinger aan de pols houdt en vraagt hoe het met me gaat. Niet alleen op gebied van mijn studie, maar ook gewoon een beetje hoe het verder met mij gaat. Dus de sociale aspecten worden hier dan ook bij betrokken. Ik vind dat belangrijk omdat een mentor me op deze manier het beste kan leren kennen.

Ik heb dus meerdere mentoren en docenten gehad waar ik een klik mee heb gehad. Het voordeel van het hebben van deze klik is dat ik toch een stuk makkelijker kan vertellen als ik een probleem heb of gewoon ergens mee zit. Als ik dit niet heb, dan is het ook lastiger om even uit te leggen als je ergens mee zit. Als ik dit wel heb, en ik weet dat ik bij iemand terecht kan, dan doe ik dit ook wat makkelijker. Want als één iemand van school van mijn probleem af weet, dan weet ik ook dat ik altijd bij hem of haar terecht kan.

En dat is natuurlijk belangrijk op elke school, dat je in ieder geval één docent hebt bij wie je terecht kunt. Ongeacht of je wel of niet les van hem/haar krijgt. En wat is bij jouw belangrijk als goede docent of mentor?


Reacties

Er zijn nog geen reacties.