25 nov.

Dankbaarheidsuitdaging #46: Technologie

Een nieuwe week, een rustige week omdat ik een beetje ziek ben geweest. Op zich kan het fijn zijn als je daardoor een beetje thuis kunt bijkomen, maar geef mij maar gewoon school. Nog even en ik heb geen school meer. En mijn uren moet ik natuurlijk wel halen. Maar goed. Niets aan te doen, maandag een nieuwe week! Vandaag eerst maar eens de dankbaarheidsuitdaging invullen. We zijn al bij week 46!

Week 46: Technologie

Tegenwoordig is het voor mij en met mij vele anderen onmogelijk om al die technologieën weg te denken. On-mo-ge-lijk. Als doof zijnde ben ik tegenwoordig ontzettend blij met mijn Cochleair Implantaat. Dit biedt mij diverse uitkomsten, zo hoor ik nu al zeven jaar veel meer dan ik hoorde zonder mijn CI. Met twee hoortoestellen hoorde ik al veel, maar nu dus nog veel meer. En daar ben ik natuurlijk erg blij mee.

Het andere waar ik ook niet meer zonder kan is inmiddels mijn smartphone. Gelukkig kan ik ook zeggen dat ik hier niet de enige in ben. Want iedereen is volgens mij gewoon verknocht geraakt aan zijn of haar smartphone. Voor mij is het soms extra fijn, omdat er inmiddels diverse apps bestaan wat het communiceren vergemakkelijkt. Echter zijn er ook apps die gewoon niet of slecht werken. En van die ene app vind ik dat er zo snel mogelijk een oplossing moet komen.

Signcall. Een app waarmee een doof persoon kan bellen door middel van een tussenkomst van een teletolk. Een teletolk is eigenlijk een telefonische tolk die het gesprek dus ‘digitaal’ bemiddelt. Ontzettend handig, want dit maakt dat ik me 100% onafhankelijk hoef te voelen van de anderen. Totdat Signcall niet meer naar behoren werkt… en dat is nu helaas het geval. Ik hoop maar dat er snel een oplossing komt.

In ieder geval… ik ben blij met de huidige technologie en stiekem vind ik het best wel tof dat de technologie steeds verder blijft ontwikkelen want hoe meer ontwikkelingen, hoe meer mogelijkheden. Wat vind jij zo tof aan technologie? En waar kan jij niet meer zonder?


Reacties

Er zijn nog geen reacties.