2 dec.

Dankbaarheidsuitdaging #47: Kansen die ik heb gekregen

Deze week is het onderwerp kansen. Kansen die ik heb gekregen en nu moet/kan ik natuurlijk zeggen dat ik eigenlijk best wel heel veel kansen heb gekregen. De ene keer kreeg ik het een stuk makkelijker dan de andere keer. Maar alle kansen die je krijgt, zou je ook moeten grijpen vind ik. Voor je het weet is die kans voorbij en komt het nooit meer terug.

Week 47: Kansen die ik heb gekregen

Laten we eens kijken naar de kansen die ik heb gekregen. Ik begin met een hele leuke: mijn baan. Dat was gelukkig géén gemiste kans. Doordat iemand mijn naam heeft genoemd bij mijn werkgever, heb ik nu een baan. En ik heb deze baan denk ik ook te danken aan mijn huidige opleiding. Zonder mijn opleiding had ik deze baan denk ik niet. Of ik moet heel veel geluk gehad hebben. Dat kan natuurlijk ook.

Nog een kans, maar deze is nog even heel spannend: een huisje. Morgen gaan we een huisje bezichtigen. En dit is ons niet zomaar in het schoot geworpen. Als wij geen zoekadvertentie hadden geplaatst op Marktplaats, hadden we deze kans niet gekregen. Is dit toeval of is dit geluk? Ik heb op mijn vorige opleiding, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, geleerd dat toeval niet bestaat. Ik weet niet meer tijdens welk vak. Maar ik weet nog wel dat ik daarna eigenlijk best gefascineerd zat na te denken over ‘toeval’. Nee. Toeval bestaat niet. Daar ben ik inmiddels wel over uit. Maar wanneer er een ‘toevallig’ lot zich afspeelt, hoe moet ik het dan noemen?

Anyway, ik draai weer eens de hele andere kant op. Terug naar mijn kansen. Er zijn natuurlijk zoveel kansen die mensen elkaar kunnen gunnen. Verwachte kansen of onverwachte kansen. Beide even mooi en van beide kun je (intens) genieten. Ik zeg: wees blij met de kansen die je krijgt en grijp deze met beide handen aan. Voor je het weet loop je je kans voorbij en komt het niet meer terug.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.