Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
23 dec.

Dankbaarheidsuitdaging #50: Lessen die je dit jaar geleerd hebt

December is een maand waarbij je terug kunt blikken, gezien het jaar dan toch echt bijna eindigt. Gelukkig begint daarna wel weer het nieuwe jaar, maar 2017 zal straks voor altijd in het verleden blijven. Daarom vind ik het altijd wel leuk om terug te kijken, te kijken naar onder andere de lessen die je dit jaar geleerd hebt. Dat staat vandaag dan ook centraal tijdens de dankbaarheidsuitdaging. Ieder jaar blijft het lastig om terug te blikken en te zeggen wat je nou echt wel hebt geleerd en wat je ook wilt blijven toepassen. Eén jaar is zo lang, zo veel en soms kan het ook intens zijn. Toch ga ik het proberen. Wat waren mijn lessen? En wat neem ik mee naar 2018?

Week 50: Lessen die je dit jaar geleerd hebt

  • Les 1: Blijf communiceren.
    Tsja, dit geldt niet voor mij alleen, maar eigenlijk gewoon voor elk mens op de aarde. Het is zo belangrijk om te blijven praten. Of het nou een fijn onderwerp is of een iets minder fijn onderwerp. Praat. Altijd. No matter what.
  • Les 2: Wees dicht bij jezelf.
    Zorg ervoor dat je altijd lekker jezelf kunt blijven, in alles wat je doet. Overigens niet alleen in het doen en laten, maar ook de dingen die je wilt en kunt zeggen moeten dicht bij jezelf blijven. Als je zelf het vertrouwen niet hebt, moet je het ook niet doen. Doe niet iets omdat de ander jou dat opdraagt, maar doe iets omdat je het zelf ook wilt of omdat je er zelf ook achter staat. Natuurlijk is het wel zo dat je af en toe iets moet doen wat je eigenlijk niet wilt, maar afhankelijk van de situatie kan dat wel of juist niet 😉
  • Les 3: Geniet.
    Met een hoofdletter! Ik vind het zo belangrijk dat je kunt genieten van de dingen die je doet. Omdat het leuk is, omdat het gezellig is en wat dan ook. Genieten is een vak, zegt men soms wel eens. Dus ga alsjeblieft aan de knutsel als je daar zo blij van wordt. Of ga lekker vals zingen als je daar dol op bent. Als je blijft genieten, kun je ook veel makkelijker de moeilijkere dingen aan. Omdat je weet hoe je je weer kunt opladen.

Deze drie lessen wil ik heel graag aan je mee geven. Ik hoop ook dat je zelf mooie lessen hebt mogen leren of ervaren. De lessen die je meeneemt naar het nieuwe jaar, zullen altijd wel van pas komen. Of het nou om een ‘simpele’ les gaat zoals het kunnen genieten of niet, ik zei het eerder al. No matter what. Je blijft je hele leven leren, ook als de lessen simpel zijn. Enjoy.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.