Wanneer het moeite kost om je te kunnen concentreren op datgene waar jij het meeste van houdt. Je weet dat je het wilt. Het maakt je verdrietig, maar tegelijkertijd maakt het je sterk. Kies voor jezelf, tijdens momenten van verdriet, tijdens momenten van kracht. Dansen was mijn leven. Het was het ritme dat mij kracht gaf om door te gaan. Nu sta ik alweer een paar jaartjes stil. Het dansen is mijn leven niet meer, maar ik vind nog steeds de ritme die mij kan leiden.

Het mag moeilijk zijn en het mag ingewikkeld zijn. Maar je moet kiezen voor datgene wat jou op dit moment laat stralen. Meer dan je vriend, je familie en je vriendinnen om je heen heb je niet nodig. Of misschien nog twee eigenwijze katten. Het dansen is er dan misschien niet meer, er leiden meerdere wegen naar Rome. Of misschien in mijn geval, het leidt mij naar de toekomst. Van dansen naar stilstaan naar meditatie en in jezelf keren.

Woorden vloeien vanuit mijn hart, zo rechtstreeks op het papier. Tranen rollen over mijn wangen. Ik kijk een geweldige dansfilm, maar tegelijkertijd leert de film mij zoveel meer. Je stopt met dansen, maar je kiest tegelijkertijd voor jezelf. Je hart danst voort op het ritme van het leven dat je leidt. Ik denk er niet meer eens over na, het gaat allemaal vanzelf. Tranen mogen er zijn, tranen die jou weer de kracht bieden om helder na te denken.

Van tranen naar sneeuwvlokjes

En opeens veranderen de tranen in kleine sneeuwvlokjes. Want sneeuw maakt alles mooier. Dwarrelende vlokjes doen je namelijk glimlachen. En dat is wat het leven ook moet zijn. Er moet altijd een glimlach komen. Hoe donker en duister je het misschien ook hebt. Stap voor stap kijk je richting de horizon en zie je de zon weer opkomen. De zon waar je altijd op kunt vertrouwen. De zon gaat iedere avond onder, maar komt iedere ochtend weer trouw op. Waar de zon schijnt, daar kun jij ook zijn. Verschuil je niet achter de schaduw, maar stap ook eens in het licht. Het is jouw leven en jij mag het stralende middelpunt zijn.

Wanneer het moeilijk is om je te focussen op datgene waar je zoveel van houdt, zorg er dan voor dat je tranen sneeuwvlokjes worden en kijk naar de zon. Samen kom je er doorheen, met de kracht die je in je omgeving kunt vinden. Help jezelf. Dansen zit nog steeds in mijn bloed en mijn hart geeft mij de ritme waarop ik kan leven. Zo dans je door het leven terwijl je niet meer danst.

Zorg dat jouw tranen sneeuwvlokjes worden <3

~ Sproetjespost ~