Zondag was het een prachtige dag. Een mooie gelegenheid om het water op te gaan, jawel: Sofie leert echt suppen en dit keer buiten op een meer/kanaal. Het liefst had ik geen wetsuit aangehad, maar dat was wel het verstandigste. Het water was natuurlijk nog gewoon best wel koud. Dus deze dame hier trok maar braaf haar toegereikte wetsuit aan en toen kon het spel beginnen!

5 stappen om te kunnen suppen

1: boards op het dak van de auto (of je vertrekt direct vanaf het kanaal bij het huis…)

2: naar de plek rijden waar we gaan suppen (bij vertrek vanaf het kanaal: peddel naar de locatie waar gesupt gaat worden)

3: boards van het dak afhalen (bij vertrek vanaf het kanaal: rustmomentje 😛 )

4: boards in het water leggen en de peddels erbij halen.

5: op het board gaan en peddelen maar!

Sofie en suppen

Deze twee woorden gaan gelukkig GOED samen! Ik heb het heel leuk gehad en ik heb genoten van het suppen. Waar ik in het begin vooral nog nadacht hoe alles moest, veranderde dit later in ‘niet nadenken maar gaan’. Heerlijk! Ik ben eerst op mijn knieën begonnen, omdat ik onder andere moest wennen aan het board. Het was het allereerste board wat Wietse heeft gebruikt in zijn sup-carrière, haha.

Een stabiel maar stevig board wat natuurlijk heel prettig is voor een beginner. Op een gegeven moment ging ik staan. Wietse stond erbij en keek ernaar (natuurlijk gaf hij hier en daar even snel tips). Daarna moest Wietse sup-training geven. Dus ik ging in mijn eentje verder oefenen en een beetje achteraan peddelen aangezien mijn tempo stukken lager lag. Steeds makkelijker kon ik gaan staan en op het laatste moment besloot ik ook om staand op het meer te gaan peddelen. Niks kanaal, geef mij maar vrijheid blijheid.

Uiteindelijk bleek ik 6,7 km te hebben gepeddeld in 1,5 uur. En daarnaast was ik verbrand (oeps… 😉 ). Maar de sup-virus heb ik te pakken en laat ik niet meer gaan! Wietse, kom maar op met alle tips en de tijd die we samen kunnen gebruiken voor het suppen. Het wordt een fanatieke zomer, zal ik maar alvast zeggen!