Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Een bordje met ‘verboden te poepen’

Al een langere tijd hebben we last van een eigenaar met een hond die in onze voortuin laat kakken, even grof geschreven. Als het nou per ongeluk was, omdat de eigenaar staat te praten met iemand anders of iets dergelijks en het maar één keer gebeurt, dan kan ik dat nog wel door mijn vingers zien. Helaas hebben wij pech, want het gebeurt gemiddeld twee keer per week dat Wietse de deur uitstapt en een verse drol ziet. Hij is namelijk diegene die bijna altijd als eerste de deur uitgaat ‘s morgens gezien ik vanuit huis werk. Dus het is dan ook extra vervelend voor hem dat hij het iedere keer moet opruimen. De drol is namelijk heel vaak dan ook echt-echt-echt vers. Ik begrijp dat het niet prettig is om hondenpoep op te ruimen, maar je hebt niet voor niets gekozen voor een fijn troeteldier. Daar hoort ook het opruimen van hondenpoep bij tegenwoordig.

We hadden al een keer over nagedacht om toch maar hondenpoep-verbodsbordjes te maken, maar uiteindelijk verdween dit idee. Nu ondernemen we actie, want vanmorgen is het weer voor de zoveelste keer raak. Het is gewoon IN ons tuintje en dat maakt het extra vervelend. We komen ook niet achter wie de eigenaar is, omdat hij of zij de hond eerder uitlaat dan dat één van ons de deur uit stapt. Wietse dus in de meeste gevallen. Omdat Wietse al op zijn werk is, heb ik maar een verbodsbordje gemaakt. Vanmiddag zullen ze in de tuin pronken 🙁

Omdat ik denk dat een bordje alleen mogelijk niet voldoende is, heb ik ook besloten om te kijken of ik hiervan een melding kan maken bij de gemeente. Deze melding is inmiddels ingediend, de behandeltijd is één week. Het zou geweldig zijn als de gemeente iets kan doen. Misschien moeten we onze tuin helemaal rondom heen aanpassen met een hek zodat geen enkele hond nog in de tuin kan komen. Alleen… dat kost weer geld en het is een belachelijk idee dat we voor waarschijnlijk maar één hond onze tuin moeten aanpassen.

Zal de eigenaar dit verbodsbordje begrijpen, denken jullie??

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.