Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Een dansende voetballer (mét foto’s!)

Ik ken Martin al een lange tijd doordat we onder andere op dezelfde scholen hebben gezeten vroeger. Hij is voetballer en schrijft ook (sport)columns voor Woord & Gebaar. Dit is een blad over allerlei nieuws, feiten en leuke verhalen binnen de dovenwereld. Voor dit jaar besloot hij dat hij naast zijn passie zou gaan kijken welke sporten nou eigenlijk óók leuk zijn. Een sportieve ontdekkingstocht en ik nodigde hem uit.

Een dansende voetballer

‘Nou Martin, kom maar een lesje Jazz meedoen ;)’ stuurde ik. Zijn eerste reactie was direct positief.  ‘Afgesproken’ stond er. Hartstikke leuk! Inmiddels is zijn column online verschenen en kan/mag ik dit ook delen met jullie, lieve lezers. Voordat hij mee ging doen vroeg hij zich vooral af waarom ballet ‘in godsnaam’ een sport was. Ontzettend grappig natuurlijk omdat ik deze geweldige sport alweer een flink aantal jaar doe, als ik me niet vergis ben ik nu aan mijn 18e jaar begonnen. Al 18 jaar dans ik dus! Love it.

Het leuke is dat Martin gelijk ook heeft geleerd dat ballet verschillende stijlen kan hebben, dus Jazz is bijvoorbeeld helemaal niet hetzelfde als klassiek ballet. Hij heeft dus ook geleerd tijdens deze les. ‘Jazz is leuk!‘ schreef hij, ‘Ik wilde meteen op hun niveau proberen te dansen, wat mij natuurlijk niet lukte, en ik keek verbaasd hoe de rest met de lerares meedanste. Al mijn verwachtingen werden overtroffen. Ik moest zelfs springen en op de grond liggen. Ik moest mij twee keer op één been omdraaien zonder te vallen. Ik kon maar één keer…‘.

Hier raakte Martin heel even de kluts kwijt, geloof ik 😉

100% enthousiasme, misschien wel 110% 😛

Toen ik dit las, klopte dit direct ook met het plaatje wat ik in mijn hoofd had toen ik Martin enthousiast zag dansen. Hij genoot, dat zag ik niet alleen, maar dat zagen ook de andere meiden. ‘Er is niets mis met jazzballet!‘ Geweldig om te lezen natuurlijk, want dit is echt ook mijn sport. Dansen. Jazzballet. Ontspanning en genieten. Hij zei in zijn column ook dat hij één les genoeg vond, maar hij beloofde wel dat hij al zijn vrienden zou gaan corrigeren wanneer er geluld zou worden over ballet of jazz.

Daar houd ik je aan, Martin! Ik vond het ontzettend leuk dat je mijn sport hebt mogen ontdekken en dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor de jazz-meiden uit de groep. Dus jij ook bedankt voor je enthousiaste inzet. Wij hebben genoten.

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

2 thoughts on “Een dansende voetballer (mét foto’s!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.