Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
3 jan.

Een blonde schone Groningse Friese

De mensen die me kennen, kennen mij als een Groninger. Geboren en getogen in Groningen en ik leef nog altijd in Groningen. Alleen was ik 30 december 2016 een Friese. Een Groningse Friese om precies te zijn. Een Groninger in hart en nieren, maar ik had een Fries uiterlijk. Dit heeft misschien wel even uitleg nodig…

Als je denkt aan: jarig zijn, een groot feest, veel gasten… dan zeg je natuurlijk THEMAFEEST! Jawel, er was een gezellige themafeest want mijn schoonvader werd 60. Hallo big party, hallo thema! Tijd voor een kleine verandering, want aankomen zonder me aan te passen aan het thema kan natuurlijk totaal niet 😉 Hoe leuk is het dan nou dat het thema lekker Fries is? Dan denk je aan Friese vlaggetjes. Klompen. Schaatsen. Boten.

En je denkt natuurlijk direct aan blauwe strepen met hartjes. Een rasechte Fries zegt nu ‘HARTJES?!’ met duizend uitroeptekens erachter, ben ik bang. Want het zijn géén hartjes, dus dan mag je dat natuurlijk ook niet zeggen. Het zijn pompeblêden, dus dat moet je dan ook zeggen. Blauwe diagonale strepen met pompeblêden. Toch blijf ik altijd hartjes zeggen, want voor mij (als Groningse) zijn het hartjes. En daarmee basta, dikke kus 😀

Friese vlag

Terug naar het themafeest: ik had een heel leuk Friese vlag-jurkje aan met jawel, Friese vlag nageltjes. Langzaam maar zeker kunnen mijn nagels weer versierd worden want sinds 24 december 2016 ben ik gestopt met het nagelbijten. Deze nagels heeft mijn schoonzus leuk versierd en ik moet eerlijk zijn. Eerlijk is eerlijk, want ik moet toegeven dat ze echt leuk zijn geworden ondanks dat ik vind dat mijn nagels nog net tekort zijn daarvoor.

En nu besluit ik dat het echt een goed idee is om gewoon te stoppen met het nagelbijten! Een mooi plan voor 2017: ik laat mijn nagels mooi en lang groeien.


Reacties