Eigenlijk durf ik wel te zeggen dat ik nog nooit eerder zo´n sterk gevoel heb gehad als het gaat om het creëren van intenties. Een intentie geeft aan waar je aan wilt werken. Het is een doel op zich, waarbij hier niet om het uiteindelijke resultaat gaat, maar waar het gaat om het gedrag tot. Het geeft een bijzonder, maar tegelijkertijd ook een heel licht, gevoel waarin mijn hart mag spreken. Tijdens de allerlaatste Aerial Yoga-les besloot mijn yogadocent een andere les te geven dan dat ik gewend ben. Gelukkig kende ik het al, want eerder volgde ik een workshop bij Club Yoga.

Yoga Nidra

Ik heb het over Yoga Nidra, oftewel Yoga van de Slaap. Tijdens de workshop lag ik op de grond en had ik een tolk mee. Ik voelde me toen op mijn gemak, maar wat ik gisteren heb mogen voelen is bijzonder. In een fijn coconnetje, in een stevige doek, begon ik mijn onbewuste aan te spreken onder begeleiding van de stem van mijn yogadocente. Deze les heb ik gevolgd zonder tolk. Daarom informeerde ik van te voren al heel kort wat globaal de bedoeling zou zijn. Yoga Nidra spreekt zo ongeveer jouw onbewuste aan, waarbij je jouw ogen laat sluiten en je dus gaat ‘slapen’. Tegelijkertijd is jouw geest wakker, je houdt namelijk je hart wakker. Dat is de creatie van jouw onderbewustzijn. Ik had van te voren niet durven hopen hoe ik me nu zou voelen.

Een nieuwe intentie

Je begint met het ontspannen van je hele lichaam, waarbij je stap voor stap van teen tot hoofd laat ontspannen. Zowel links als rechts. Daarna begint het proces. Ik voelde bijna letterlijk de laagjes van mijn lichaam afpellen, net zolang totdat je bij jouw hart zit. Jouw onderbewuste. Op een gegeven moment werd jou gevraagd te luisteren naar de intenties die uitgesproken mocht worden. Eerst werd het mij niet helemaal helder, maar ik besloot rustig mijn gevoel te blijven volgen. En dat lukte, ik voelde geen onrust, maar juist ontspannen. Langzaam maar zeker wist ik waar ik naar kon luisteren. Tijdens het proces ga je ook ontdekken hoe er gevisualiseerd wordt. En dat… dat werd bij mij in één oogopslag duidelijk gemaakt. Deze visualisatie werd zó sterk afgebeeld, dat ik direct ook mijn intentie vond. Het gaf mij rust. Mijn onderbewuste geeft de intentie weer, waar ik op mag vertrouwen.

Toen we weer ‘wakker’ mochten worden, uiteraard ook op een rustige tempo en onder begeleiding, voelde ik alles weer stromen nadat de laagjes weer rondom het hart kwamen te beschermen. Ik werd wakker en ik voelde me ontspannen, maar ik had ook het gevoel dat ik de wereld aan kon. Met mijn intentie waar ik op kan en mag vertrouwen, ga ik mezelf verder ontwikkelen. Ik hoop van harte dat ik dit gevoel vaker mag voelen, onder haar begeleiding. Zodat ik elke keer weer een laagje dieper mag gaan. Zodat ik mijn intenties uiteindelijk nog duidelijker mag terugzien in mijn proces. In mijn ontwikkeling.

Heb jij voor nu, of misschien voor het nieuwe jaar, een mooie intentie gecreëerd waar je aan mag/kunt werken?