Ik zie het steeds vaker gebeuren, ook social media speelt hier handig op in. Kerst is een tijd van samenzijn, van gezellige dagen plannen en samen eten. Toch wordt Kerst nu steeds vaker uitgebreid gevierd. De winkels hebben nu ontzettend veel aanbod als het gaat om kerstaankopen. Dit jaar heb ik Kerst eerder gezien dan Sinterklaas, moet je nagaan hoe wij veranderen en meegaan in de nieuwe tradities.

Kleinigheidjes als kersttraditie

Toch moet ik zeggen dat ik dat stiekem helemaal niet erg vind. De laatste jaren vieren we dan nog wel Sinterklaas, maar in de meeste vriendenkringen combineren we dit met Kerst. Sinterkerst dus. Ook thuis, bij mijn ouders, houden we het rustig. We vieren Sinterklaas nog wel omdat we dit allemaal leuk vinden. Toch hebben wij dit jaar ook pakjes onder de kerstboom. Zes mooie pakjes liggen klaar om uitgepakt te worden. Wietse en ik besloten namelijk dat dat wel zo leuk zou zijn. Drie kleinigheidjes voor een ander. Ik kocht dus drie cadeautjes voor hem. Andersom kocht hij drie cadeautjes voor mij.

Nu de pakjes helemaal ingepakt en klaar onder de kerstboom liggen, moet ik zeggen dat dit er toch wel heel erg leuk uitziet. Het zou zomaar kunnen dat wij hier in huize WieFie een nieuwe traditie krijgen: kleinigheidjes onder de kerstboom. Op kerstavond mogen wij ééntje open maken. De andere twee bewaren we voor de ochtend van de Eerste Kerstdag. Wachten is lang niet altijd leuk, maar zo vind ik wachten eigenlijk stukken minder erg. Het staat er gewoon zo leuk bij 🙂

Hoe zit dat bij jullie? Merk jij ook dat er stiekem een kersttraditie is ingeslopen of zie jij hierin geen verschil?