Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Erg leuk om te doen: muziek vertolken

Ik ben doof, maar gek op muziek. Op een gegeven moment kwam ik wel een heel erg mooi liedje tegen, wat mij direct deed nadenken over het volgende: ‘Zal ik dit liedje wel of niet vertolken in de Nederlandse Gebarentaal?’. Ik heb heel lang getwijfeld en het liedje meerdere keren op repeat gezet. Toen ik besloten had dat iedereen het liedje moest kennen, hoe droevig ook, besloot ik ook het liedje dan echt te vertalen in mijn eigen gebarentaal. Hoe dat ging?

Stap voor stap muziek vertolken

Het duurde even, maar doordat ik het liedje op een gegeven moment goed in mijn hoofd had zitten dankzij alle herhalingen, kon ik gaan nadenken over het vertalen daarvan. Lastig, want ik ben gewend om alles stuk voor stuk mee te zingen. Zeker wanneer ik het liedje zelf wel heel erg mooi vind.

Stap 1 was het omzetten van de Nederlandse tekst in gebarentaal. Dit duurde net zo lang totdat ik zelf tevreden was.

Stap 2 is een lastige geweest: ik moest mezelf opnemen. Nu vind ik vloggen al gezellig en leuk. Maar het geheim van de smid is toch wel dat ik hier altijd een tijdje mee bezig ben. Laat staan het vertolken van muziek. Nu wilde ik ook dat dit perfect ging, zodat alles in 1x gemonteerd kan worden. Wel zo handig…

Pas na de tiende keer opnemen, was ik tevreden. Opname nummer 9 eindigde nét niet goed, haha. Hoezo perfectie?!

Stap 3 was het makkelijkste om te doen. Het was tijd om te gaan monteren en het liedje op precies de juiste moment aan te zetten. Daarna kon ik het uploaden en verspreiden. Tip: Zet je geluid dit keer wel aan!

Ja. Het kost heel veel tijd om tevreden te zijn over je eigen vertolking. Maar het resultaat mag er zijn en stiekem ben ik er nog altijd heel trots op!

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

2 thoughts on “Erg leuk om te doen: muziek vertolken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.