Een nieuw jaar en zoals ieder jaar weer betekent dat kijken of je nog goede voornemens hebt waar je aan wilt werken. Ook dit jaar heb ik weer een klein lijstje gemaakt waar ik me aan wil houden. Of… misschien is het mooier om te zeggen dat dit een lijstje is waar ik me in wil gaan ontwikkelen. Dat klinkt direct wat positiever. Hoe positiever je bent, hoe prettiger dat is voor de medemens om je heen. Althans, daar ga ik vanuit. Positiviteit is uiteindelijk stukken beter dan de negatieve gedachtes die je hebt of zelfs uitspreekt.

Goede voornemens: Better an ‘oops’ than a ‘what if’!

Omdat je je wilt ontwikkelen, is het goed om toe te geven aan de fouten die je maakt. Natuurlijk is het niet fijn om fouten te maken, maar juist daardoor leer je wel veel meer. Ook ontdek je dan wat de juiste handelingen kunnen zijn om je doelen te kunnen bereiken. Dus ga voor die oepsjes! Ook al creëer je duizenden oepsjes. Als je uit iedere ‘oeps’ een ontwikkeling kunt maken, dan zit je goed. Blijf ontwikkelen, ga van een ‘oeps’ naar een ‘YES!’.

Hier komt ie dan. Dit zijn mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar. 2020. Sprankelend en mooi.

 • Stoppen met nagelbijten en dan NU ECHT!
  Tsja. Hier hoef ik, denk ik, verder er geen woorden meer aan vuil te maken. Ik ben een held in oepsjes op dit vlak. Wordt 2020 dan toch echt mijn jaar?
 • Mijn innerlijke ik onderzoeken
  Ik ga me nog meer op spiritueel pad begeven, want dit jaar is het jaar waarin ik met een groep vrouwen samen mag gaan onderzoeken wat er allemaal te winnen valt wanneer je dicht in jezelf mag gaan keren. Ik ben oprecht benieuwd hoe ver ik dit jaar ga komen, maar ik weet ook: als je op jezelf kunt vertrouwen, heb je al heel wat gewonnen.
 • Het huis tiptop in orde maken
  Inmiddels is het alweer 3,5 weken geleden dat we de sleutel ontvingen van ons koop-paleisje. We zijn in één week verhuisd en zitten nu nog steeds deels in de dozen. Dus ja… het is niet zo gek dat ik dit voornemen nu heb. Het huis is nog niet helemaal tiptop in orde, maar dat zal het wel worden!
 • Mijn ‘dubbele’ krachten vereenvoudigen
  Ik liet op Instagram al doorschemeren dat er nieuwe plannen zijn voor Sproetjespost. Ook zal mijn eigen bedrijf, SpeciTaal, hieronder worden gebracht. Dat geeft mij (iets) meer rust. Daarover zal ik later meer schrijven!
 • De nieuwe Lena Lijstje worden
  Ik hou van lijstjes bijhouden en ik geloof ook heilig in het idee dat lijstjes maken je zoveel rust gaat geven. Ik ben halverwege 2019 begonnen met een dagboek wat ik niet heel letterlijk nam. De laatste dagen schreef ik steeds meer en meer in mijn boekje, dat ik besloten heb dat ik er geen dagboek meer van maak, maar een alles-in-één boekje. Perfectie is niet nodig, als ik mijn hersenspinsels maar op papier kan zetten is het goed. Of het nou gaat om een klein dingetje of een gevoel en/of ik nou pagina’s lang schrijf, it doesn’t matter.
 • Blijven dromen
  Ik vind het zo belangrijk dat je durft te dromen. Daarom leef je juist. Het is nu wel zo dat mijn dromen alle kanten op gaan, omdat ik zo’n rijke fantasie heb. Maar dat maakt het juist zó leuk. Want ook uit rijke fantasieën haal je de meest geweldige ideeën!

Wat zijn jouw goede voornemens? Of besluit je geen voornemens te koppelen aan 2020? Fiets je door het jaar heen en zie je het allemaal vanzelf wel? Laat het me weten, want ik ben benieuwd. Een nieuwsgierig mens moet gevoed worden. 😉