25 jul.

Groene vingers-alarm!

Ik ben Sofie en ik heb eigenlijk nog nooit echt voor een lange tijd een plant in leven kunnen houden. Sorry natuur, dit betekent namelijk niet dat ik planten niet leuk vind. Ik vind dat groen juist heel gezellig staan binnen of buiten in de tuin. Dat betekent dus eigenlijk ook dat ik soms zelf denk: ooh! Zo’n plant wil ik ook! Zondag zijn Wietse en ik naar de Intratuin geweest, eigenlijk voor een nieuw halsbandje voor Muesli, maar we zijn ook met andere dingen thuis gekomen.

Groene vingers-alarm

Voor de volgende plantjes moet je eigenlijk wel groene vingers hebben en in ieder geval er van houden. Anders blijven ze niet lang leven natuurlijk. Zoals ik eerder al schreef, zouden we eigenlijk alleen op zoek gaan naar een nieuw halsbandje voor de kat. Maar onderweg, zoals altijd, kwamen we leuke dingen tegen die we ook maar even gekocht hebben.

Mijn schoonouders hebben hele mooie orchideeën staan in huis, in de vensterbank. Ze zijn echt heel mooi, maar tegelijkertijd eigenlijk ook minimalistisch. Ik bedoel, ze vallen niet enorm op. Maar als je ernaar kijkt, dan blijf je ook kijken. Dus Wietse en ik besloten dat we die zelf ook wel zouden willen. Een mooie kleur en hiervoor heb je niet echt 100% groene vingers nodig. De kleur die wij hebben uitgekozen is een roze met een geel randje. Kijk maar.

Verder hebben wij nog een heel schattig plantje gekocht. Namelijk de knuffelplant Mimosa! Die deelde ik gisteren al op Instagram. Echt, wat een cutie. Als je de plant aanraakt, vouwen de bladeren zich naar binnen. De bladeren vouwen zich naar binnen omdat er ‘gevaar’ is. Ook als het avond wordt, vouwen ze zich naar binnen. Wanneer het weer dag is, gaan de bladeren weer open. Heel schattig. Voor de Mimosa hebben we natuurlijk ook een mooie pot gekocht.

Dus ja. Af en toe hebben we groene vingers-alarm en vinden we veel planten leuk. En dat is nu het geval. We hebben trouwens ook hele leuke air-plantjes gekocht, alleen bleken deze nep te zijn. Dus daar gaan we nog even voor terug, want air-plantjes hebben een super groot voordeel, je hoeft namelijk geen water te geven, want deze plantjes halen hun voeding uit de lucht. Een mooie tip: zet deze vrolijke air-plantjes in de badkamer in een leuke glazen pot. Enorm vochtige ruimte en het staat er heel gezellig.


Reacties

 • Mooie bloemen!
  Ik heb niet echt groene vingers, maar lijkt mij wel leuk.

 • Ik heb ook geen groene vingers. Eerder de Vinger Des Doods. Daarom houd ik het nu bij stoffen bloemen. Ideaal. Die bloeien altijd.

  • Sofie (Sproetjespost)

   Hahahaha, geweldige woordspeling 😛 Stoffen bloemen kunnen ook heel mooi zijn inderdaad, als je het verschil met echte bloemen niet zozeer kunt zien. Heel soms heb ik dat ook wel eens overwogen, haha.

 • Ik heb geen groene vingers maar wij hebben wij aantal planten in huis. Hopelijk blijven ze goed groeien.

 • Ik heb niet per se groene vingers maar wel een aantal planten in huis. Omdat ik het vaak moeilijk vind om te beoordelen hoe vaak en wanneer ze water nodig hebben, heb ik legen flessen gevuld met water en ze ondersteboven in de aarde gedrukt van de plant. Dit heeft als voordeel dat de plant zelf het water kan opzuigen wanneer het een behoefte aan heeft. Mijn planten hangen er niet meer zielig bij. Groeien zelfs 😉

  • Sofie (Sproetjespost)

   Dat is inderdaad precies waar ik ook tegen aan loop, het geven van de hoeveelheid water en de keren dat het per week moet bijvoorbeeld. Gelukkig heb ik een ´plantaardige´ vriend, haha! Flessen op de kop hebben wij geprobeerd. Bij ons werkte het niet. Misschien toch maar een nieuwe poging gaan doen binnenkort.

 • Hahaha, heel herkenbaar dat je ze niet in leven houdt. Bij mij zijn ze nog nooit dood gegaan, maar soms vergeet ik water te geven. Ben doooolll op planten in huis!