Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Handig! Tractive GPS voor huisdieren

Muesli is sinds gisteren weer naar Leeuwarden voor een lange vakantie. De zomervakantie is voor mij dan wel al op 30 juni begonnen, maar Wietse krijgt deze week eindelijk zijn verdiende zomervakantie wat stage betreft. Daarom kan Muesli ook weer gezellig mee naar Leeuwarden, aangezien we daar zowat de hele tijd zullen zijn. Maar je kent Muesli. Wij kennen Muesli. Zij wil naar buiten. De vorige keer ging dat mis (toen is ze weggelopen), wat gelukkig wel weer is goed gekomen trouwens. Maar nu hebben we iets wat ons geruststelt.

Tractive GPS

De vorige keer was Muesli vijf dagen lang weg. Veel te lang voor haar doen. En omdat ze Leeuwarden helemaal niet kent, wilden we dit nu niet weer: bang zijn dat ze niet meer thuis komt of omdat haar iets zal of is overkomen. Nu hebben we een heel handig dingetje gekocht, namelijk de Tractive GPS. Het is een GPS-tracker wat je moet activeren met een abonnement (maandelijks of jaarlijks) en die je om de halsband van je kat kunt doen. Dit is trouwens ook te gebruiken voor andere dieren zoals honden. Je voert ook de gegevens in die bij je kat, hond of welk dier dan ook, hoort zoals chipnummer, naam, leeftijd en dergelijke.

Het is natuurlijk belangrijk dat je de GPS-tracker goed oplaadt, want alleen dan werkt het natuurlijk. Vervolgens kun je eigenlijk je kat met een gerust hart naar buiten laten gaan. Gisteren hebben we wel meegelopen en Muesli een beetje in de gaten gehouden. Dit deden we, omdat de GPS de eerste keer niet helemaal exact aangaf waar ze stond. Kijk maar.

Maar na een poosje werkte het steeds beter en uiteindelijk kwam Muesli zelf weer naar binnen. Wel nadat Wietse achter haar heeft aangelopen omdat wij weg moesten. Een fijn dingetje dus en helemaal fijn dat Muesli zelf weer naar binnen is gelopen.

Ze weet dus heus wel waar ze weer naar binnen moet lopen, maar ze is zo eigenwijs als ze maar kan. Nu kunnen wij haar zonder problemen naar buiten laten gaan mits ze nog niet heeft gegeten en als de GPS-tracker volledig is opgeladen. Zo’n tracker gaat namelijk twee รก drie dagen mee hebben we gelezen. Ik ben benieuwd naar de komende tijd!

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

2 thoughts on “Handig! Tractive GPS voor huisdieren

  1. Hoi Sophie,

    Leuk om jou na al die jaren terug te zien in jouw vlogs! Ik geniet van jouw leuke vlogs/blogs!

    Jullie hebben al een tijdje GPS tracker, nu was ik benieuwd hoe dat is bevallen de afgelopen zomer? Ik denk er namelijk over na om dat ook aan te schaffen voor onze katten.

    Groet Anneloes

    1. Hoi Anneloes, wat leuk dat je geniet! Dat vind ik altijd belangrijk, hihi. De GPS tracker is ons heel goed bevallen. We konden iedere keer gewoon zien waar Muesli was en dat scheelt een he-le-boel stress. De stress die we hadden, toen we Muesli vijf dagen kwijt waren, was zo ontzettend erg dat ik er zelf weinig bij kon eten of weinig wilde doen. En nu was het gewoon: GPS om, ga maar lekker naar buiten Muesli, tot zo! Thuis lieten we de GPS vaak ook gewoon om, het lijkt erg groot maar Muesli heeft er helemaal geen last van gehad. Dat scheelt wel heel erg. We hebben nu onze abonnement stopgezet en gaan het weer gebruiken als Muesli straks een week of twee weken weer in Leeuwarden zit (vakantie). En volgend jaar is het ook weer de bedoeling om het te gebruiken als we verhuisd zijn. Op deze manier hoeven we namelijk niet na te denken waar Muesli zou kunnen zitten, maar kunnen we het gewoon zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.