Muesli is sinds gisteren weer naar Leeuwarden voor een lange vakantie. De zomervakantie is voor mij dan wel al op 30 juni begonnen, maar Wietse krijgt deze week eindelijk zijn verdiende zomervakantie wat stage betreft. Daarom kan Muesli ook weer gezellig mee naar Leeuwarden, aangezien we daar zowat de hele tijd zullen zijn. Maar je kent Muesli. Wij kennen Muesli. Zij wil naar buiten. De vorige keer ging dat mis (toen is ze weggelopen), wat gelukkig wel weer is goed gekomen trouwens. Maar nu hebben we iets wat ons geruststelt.

Tractive GPS

De vorige keer was Muesli vijf dagen lang weg. Veel te lang voor haar doen. En omdat ze Leeuwarden helemaal niet kent, wilden we dit nu niet weer: bang zijn dat ze niet meer thuis komt of omdat haar iets zal of is overkomen. Nu hebben we een heel handig dingetje gekocht, namelijk de Tractive GPS. Het is een GPS-tracker wat je moet activeren met een abonnement (maandelijks of jaarlijks) en die je om de halsband van je kat kunt doen. Dit is trouwens ook te gebruiken voor andere dieren zoals honden. Je voert ook de gegevens in die bij je kat, hond of welk dier dan ook, hoort zoals chipnummer, naam, leeftijd en dergelijke.

Het is natuurlijk belangrijk dat je de GPS-tracker goed oplaadt, want alleen dan werkt het natuurlijk. Vervolgens kun je eigenlijk je kat met een gerust hart naar buiten laten gaan. Gisteren hebben we wel meegelopen en Muesli een beetje in de gaten gehouden. Dit deden we, omdat de GPS de eerste keer niet helemaal exact aangaf waar ze stond. Kijk maar.

Maar na een poosje werkte het steeds beter en uiteindelijk kwam Muesli zelf weer naar binnen. Wel nadat Wietse achter haar heeft aangelopen omdat wij weg moesten. Een fijn dingetje dus en helemaal fijn dat Muesli zelf weer naar binnen is gelopen.

Ze weet dus heus wel waar ze weer naar binnen moet lopen, maar ze is zo eigenwijs als ze maar kan. Nu kunnen wij haar zonder problemen naar buiten laten gaan mits ze nog niet heeft gegeten en als de GPS-tracker volledig is opgeladen. Zo’n tracker gaat namelijk twee á drie dagen mee hebben we gelezen. Ik ben benieuwd naar de komende tijd!