Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
23 aug.

Een handige tip: maak een muziek-lyrics schrift

Onder Muziek met 2 reacties

Ik ben gek op muziek, ondanks dat ik doof ben. De meesten van jullie weten dit inmiddels wel en als je dat nog niet weet: ik heb er een vlog over gemaakt laatst, zodat de uitleg daarna helderder is. Maar goed. Terug naar het onderwerp. Muziek dus. Wat als je op vakantie gaat en met veel CD’s onderweg bent? Onderweg heb je weinig of geen internet beschikbaar, al helemaal niet als je bundel op is of als je in het buitenland bent waar je moet betalen voor je buitenlandse bundel (al is dat nu makkelijker geworden in ieder geval).

Handige tip!

Maak een muziek-lyrics schrift! Dit is dan zo’n schrift waar je alle muziekteksten erin plakt die op CD’s zitten die mee gaan. Nu is het bij mij zo dat dit niet alle muziek is, omdat ik ook genoeg liedjes ken en de songtekst ook uit mijn hoofd ken. Maar op deze manier is het veel leuker om ook onbekende liedjes te gaan luisteren, want mijn vriend wil natuurlijk niet alleen maar muziek luisteren die ik beluister.

Nu kan hij ook zijn muziek luisteren/meezingen maar kan ik tegelijkertijd dit ook gezellig doen. Dankzij een schrift vol songteksten die we van te voren erin hebben geplakt. Uiteraard zal af en toe ook gewoon de radio aangaan, en dan is het moeilijk om nog een songtekst erbij te pakken. Maar het gaat om het gehele idee. Een muziek-lyrics schrift dus.

Drie liedjes van Bløf en een liedje van Doe Maar

Heb jij dit ook wel eens gemaakt voor jezelf of voor de ander? Het kost in het begin misschien even veel werk (en inkt), maar uiteindelijk zul je er wel veel plezier van hebben. En een leuk extraatje: je leert nieuwe muziek kennen! Ga jij dit ook maken?


Reacties