Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Here we go again: #projectnagelskrijgen

We gaan weer beginnen met #projectnagelskrijgen. Als je me zou kennen, dan weet je direct dat ik een diehard nagelbijter ben. Ik val continu terug in mijn oude patroon en lijk het niet te kunnen doorbreken. Hoe gek dat ook klinkt, want ik heb meerdere pogingen gehad waarbij ik een maand of twee niet meer beet op mijn nagels. Wat was ik trots! Dan ben ik echt zo blij, want mijn nagels kunnen weer gezien worden én ze kunnen versierd worden wat ik toch wel heel erg leuk, fijn en mooi vind. Toch val ik daarna weer terug. De ene keer is dat omdat ik een keer flinke stress heb, de andere keer doe ik het uit onbewuste verveling en dat maakt het lastig om het patroon door te breken.

Ik kan het!

Toch besluit ik dat ik het kan. Ik kan het. Op een gegeven moment doorbreek ik mijn eigen patroon en behoud ik gewoon voor altijd mooie lange nagels. Of in ieder geval mooie nagels zonder afgekloven stompjes te moeten zien. Ik wil namelijk echt gewoon zó graag mooie nagels dat ik weer een poging ga doen. Mijn hashtag blaas ik weer een leven in: #projectnagelskrijgen. Wil jij meedoen? Maak dan vooral gebruik van mijn hashtag. Samen staan we immers sterker dan alleen.

Ideetjes voor #projectnagelskrijgen

Nu wil je natuurlijk voor het project iets bedenken wat jou zou kunnen helpen bij het krijgen van mooie (lange) nagels. Op dit moment heb ik een afvinkschema gekregen van mijn vriend waar enkele beloningen aan vast zitten. Bij een bepaald aantal vinkjes (de dagen waarop ik dus niet heb gebeten) kan ik inwisselen voor een fijne massage of bijvoorbeeld een ontbijt op bed. Hoewel dit mij niet altijd helpt (want ik zit nu bijvoorbeeld weer in een periode waar ik gewoon weer op mijn nagels bijt), vind ik het wel erg fijn. Ik heb nog lang niet alles ingewisseld, dus ik ga weer vinkjes verzamelen.

Daarnaast zit ik toch wel heel erg veel thuis en dat komt mijn nagels niet echt ten goede. Zoals ik eerder al schreef, bijt ik soms onbewust op mijn nagels. Ik upgrade daarom mijn #projectnagelskrijgen met het volgende idee: ik gebruik van de wegwerphandschoentjes alleen de vingertoppen. Dat ziet er natuurlijk HEEL gek uit zoals je al kunt zien op de foto, maar ik doe het dan ook alleen als ik alleen thuis ben (of met Wietse). Met blauwe vingertopjes krijg ik gewoon geen enkele kans om op mijn nagels te bijten en dat is dan stiekem toch wel weer handig. Een ander voordeel is dat je met deze blauwe topjes ook gewoon je telefoon kunt blijven bedienen, ook wel fijn 😉

Mocht je nog tips of goede aanvullingen hebben voor #projectnagelskrijgen, laat het dan vooral even weten. Ook al zijn het misschien gekke ideetjes, maar als je mijn blauwe vingertopjes ziet, vind ik alles best 😉 (Alleen… géén pindakaas op mijn vingers zoals mijn ouders vroeger altijd dreigden te doen als ik weer eens flink aan het bijten was geweest – kleine note: ik lust dus absoluut geen pindakaas en kan al ‘walgen’ van de geur alleen al, haha).

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

2 thoughts on “Here we go again: #projectnagelskrijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.