Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Het licht in mij groet het licht in jou

Lieve jij, heb jij ook ooit eens zitten dubben, omdat je het even niet meer weet? Of omdat je alle dagelijkse dingen langs je heen laat gaan en de tijd steeds blijft tikken en dus verder gaat? Zit of sta jij wel eens stil bij jezelf, en dan ook echt dicht bij jezelf? Inmiddels kan ik zeggen dat ik weer dicht bij mezelf sta, maar ik heb kort geleden nog even een diepe dip gehad. Alles ging fout en ik wees alles af. Ik wilde niks, ik ‘durfde’ zelfs niet meer om gewoon lekker te gaan slapen met het licht uit. Ik had licht nodig, maar ook ruimte. Dus vooral mijn slaapkamerdeur mocht niet meer dicht.

Nachtenlang lag ik te woelen of lag ik gewoon wakker. Soms maakte ik zelfs mijn vriend even wakker omdat ik even blokkeerde. Maar toen kwam daar een klein lichtpuntje tijdens mijn zoveelste wakkere nacht. Ik kwam op Facebook een berichtje tegen dat er bij een yoga-club/school binnenkort beginnerslessen zouden starten. Een reeks van drie lessen waarin de basisbeginselen van yoga zou worden uitgelegd. Ik besloot de volgende ochtend eerst maar eens te mailen. Na een hele fijne mail terug te hebben gekregen heb ik me ingeschreven. Ik zou starten met yoga!

Bijzonder

Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerder al wel eens yoga heb gehad, maar toen was dat dé tip van mijn vader toentertijd. Ik ging mee, omdat ik hoopte dat het mij zou helpen. Toen heeft het niet zo heel veel nut gehad, maar nu was het anders. Ik ging erheen, omdat ik er zelf voor gekozen had. De dag dat mijn eerste les zou starten kwam eindelijk en wat vond ik het bijzonder! Van te voren wist ik niet zo goed hoe ik me zou voelen als ik daar in de kring zat (of in een rij). Maar het was direct een hele ontspannende sfeer, ik heb zelfs eerlijk durven zeggen dat ik me heb ingeschreven omdat ik in de knoop zat met mezelf (hallo tranen die direct kwamen). Na mijn tweede beginnersles wist ik het zeker: ik wilde door en ik kocht mijn eigen yoga-mat.

Namasté: Het licht in mij groet het licht in jou.

Nu ben ik drie beginnerslessen verder én heb ik gisteravond een hele leuke actieve les Aerial Yoga gehad. Af en toe mag het best pittig zijn, maar ik merk heel erg dat het mij helpt. Ik kan tijdens yoga alles van me afzetten en me heerlijk concentreren op de oefening (asana) die we doen. Vandaag heb ik 22 lessen gekocht in een pakket. Tot de kerstvakantie mag ik twee keer per week naar yoga en dat is een beloning die ik mezelf geef <3

 

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

One thought on “Het licht in mij groet het licht in jou”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.