Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Homemade: Kruidenboter

Sinds kort hebben we een heel lekker boekje in huis met verschillende recepten voor dipjes en sausjes. Het eerste recept wat we uit dit boekje gemaakt hebben was overheerlijke, maar o zo simpele kruidenboter. En als je aan kruidenboter denkt, dan weet je natuurlijk gelijk dat het gemaakt is van boter. Maar wat zit er nou nog meer in en was het lekker?

Yummy, homemade kruidenboter

Dit heb je in ieder geval nodig om kruidenboter te kunnen maken: boter! Het liefst roomboter en als het even kan is gezouten roomboter heerlijk om mee te beginnen. Verder heb je knoflook nodig en verse kruiden zoals peterselie en bieslook. Dit hebben wij gebruikt voor het maken van kruidenboter thuis. Als laatste kun je nog altijd zout en peper toevoegen om het op smaak te brengen.

Begin in ieder geval met knoflook in kleine stukjes snijden. Je kunt hiervoor natuurlijk ook zo’n knoflookpers gebruiken, maar wij deden het gewoon met mes en vork. Met mes klein snijden en met vork een beetje klein prakken, haha. Studenten for life 😉 Daarna begon ik voorzichtig onze kruidenplanten klein te knippen. Ik begon echt veel te rustig, want je hebt gewoon echt hele bossen nodig om de boter op smaak te kunnen brengen. Dus lekker doorknippen en niet bang zijn dat het té overheersend wordt.

Dit is ons resultaat geworden. We hadden van te voren niet bedacht waar we de kruidenboter eigenlijk in konden bewaren, dus we pakten lekker studentikoos een glas uit de kast om daar de kruidenboter in te doen. Het ziet er in ieder geval gezellig en smakelijk uit en het belangrijkste: het heeft zeker gesmaakt! Dit gaan we vaker doen!

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.