Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ik kies voor mijn eigen comfort

Je merkt pas dat anderen meer invloed op je hebben dan je denkt, wanneer je iets doet wat anders is dan normaal. Oftewel, anders dan anders. Op dat moment besefte ik zelf dat het mij meer doet dan ik van te voren had verwacht, want het zou eigenlijk niet moeten uitmaken wat je doet of wat je wilt. Een week terug liep ik namelijk in mijn superfijne yogalegging naar de winkel. Ik moest nog even snel boodschappen halen voordat ik ‘s avonds naar yoga zou gaan. Onderweg kreeg ik al snel het gevoel dat ik ‘nagekeken’ werd, omdat ik iets anders aan had dan wat de anderen allemaal aan hadden: een spijkerbroek, een leuk jurkje of een stoere rok.

Ik bleef het vervelende gevoel houden nadat we weer thuis kwamen. Ik zei nog tegen Wietse dat het eigenlijk ons allemaal niet zou moeten uitmaken, dat iedereen gewoon zijn eigen gang mag gaan. We laten ons veel te veel leiden door het feit dat we moeten kiezen voor iets wat standaard is. Op datzelfde moment besloot ik eigenlijk dat ik juist iets wilde doen wat ik wilde doen: het dragen van kleren dat leuk staat, maar dat wat jou tegelijkertijd ook comfort biedt.

Ik kies voor mijn eigen comfort en ik denk dat dat alleen maar goed is. Hoe blijer of fijner je erbij rondloopt, hoe beter de omgeving dat kan inzien. Het mag dan misschien gek zijn, dat het niet helemaal is zoals het zou ‘moeten horen’. Maar wat is belangrijker? Je eigen comfort of het kiezen van iets waardoor je beter bij de omgeving past? Volgens mij weet ik wel wat iedereen nu zou zeggen, namelijk het kiezen voor je eigen comfort.

Voer comfort uit

De volgende stap in het kiezen voor je eigen comfort is het uitvoeren. Het is een kwestie van doen, het mag een lastig proces zijn. Het kan zomaar zijn dat je de ene dag er veel makkelijker mee dealt dan de andere dag. Zolang je kiest voor iets wat jou blij maakt, daar mag je trots op zijn. Mijn volgende stap in het kiezen voor mijn eigen comfort is het dragen van een yogalegging als ik daar zin in heb. Ook zonder yoga op de planning kan ik kiezen voor een fijne legging omdat het leuk gecombineerd kan worden met een fijn t-shirt en een leuke trui.

Wat is jouw comfort en hoe zet jij de volgende stap?

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

6 thoughts on “Ik kies voor mijn eigen comfort

 1. Laatst zei iemand op tv (zo’n fashionata) dat leggings écht niet konden. Mijn man zei gelijk verontwaardigd dat hij dat juist altijd leuk vindt staan. Dus wat een fashionata zegt, hoef je niet gelijk te geloven, natuurlijk. 🙂

  1. Hahahaha, geweldige reactie. Mijn vriend zei ook al iets in de trant van ‘waarom moeilijk doen?’ 😛 Lekker jezelf zijn en blijven it is

 2. Ik loop heel veel in dingen, die IK leuk vind. Of die gewoon lekker zitten. Dat kan ook een legging zijn. Vaak op mijn vrije dagen een joggingbroek.

  Ik merk nooit echt dat mensen mij erop aankijken, eerlijk gezegd 🙂
  Let er ook niet op, trouwens.

  1. Haha, ik vind het echt heel goed eigenlijk dat je dat gewoon niet opmerkt. Of dat je het onbewust langs je heen laat gaan. Ik heb gisteren ook heerlijk in mijn legging rondgelopen in de stad, wel met een fijne sweatdress overheen. Ik heb toen wel gemerkt dat er enkelen toch wel kijken, maar dat is lang niet zoveel als ik had verwacht. Kortom, ik ga het ook vaker doen!

 3. Het grappige is juist dat het in Ierland doodnormaal is om rond te lopen in dit soort kleding. Dus gewoon dragen wat je wilt, wat je lekker zit en negeren maar. 🙂

  1. Wat leuk om te lezen, dank je wel voor je reactie. Ook in Noorwegen is het doodnormaal, zo grappig om te zien. Daardoor ben ik juist geïnspireerd geraakt om te doen wat je wilt, want het zou je niet moeten tegenhouden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.