Wauw. In de tussentijd dat mijn blog stil stond, is mijn leven niet stil gaan staan. Gelukkig maar, want dan zou ik mezelf te kort doen. 😉 Er is echt heel erg veel gebeurd, maar vandaag wil ik het hebben over een proces. Namelijk het proces van in jezelf gaan keren. In september 2018 ben ik begonnen met yoga. Hierna ben ik zoveel meer gaan lezen over wat je zou kunnen doen om het voor jezelf allemaal wat liever te maken. Zo ben ik onder andere begonnen met mediteren. Niet dat dit altijd even goed gaat, maar het voelt goed om te zien wat meditatie voor mij al doet. Ook al doe ik dit maar één keer per maand. Alleen dan al merk ik dat er iets in mij verandert. Dat het me rust geeft.

Het is een proces van doen, leren en lezen. In jezelf keren is een proces waarbij je moet leren om op jezelf te kunnen vertrouwen. Iets wat misschien helemaal niet makkelijk is, maar wel erg belangrijk. Zeker wanneer je merkt dat je iets kan doen voor jezelf, waarmee je voor jezelf kunt zorgen. Dat kunnen de kleinste dingetjes zijn. Zo heb ik een prachtige kaartendesk van Inner Compass Cards. Ik pak ze niet dagelijks. Dat hoeft ook niet, want je kan een kaart trekken wanneer je voelt dat je dit nodig hebt. Tijdens het schrijven van dit blog heb ik een kaart getrokken. En wat voor kaart!

Ik trok de ‘Adelaar’. En de adelaar staat voor het helder krijgen van je visie. Waarmee je de wereld wilt kunnen overzien, waarmee je de snelheid kunt afstemmen op de snelheid dat voor jou van toepassing is. Deel wat jij vindt dat de wereld mag ontdekken. En dat mag op jouw eigen tempo. Het kan jou de kracht en inspiratie bieden die je nodig hebt, om je visie te kunnen delen. Juist dat is iets wat erg bij mij past. Op dit moment is bijvoorbeeld, samen met SpeciTaal, Lichtgeluk iets wat ik zo graag wil delen. Lichtgeluk is een pad wat ik aan het ontdekken ben. Soms voelt mijn pad alsof je een berg aan het bewandelen bent. Je wilt graag op de top komen, om daarna rustig af te kunnen dwalen, om daarmee dieper in jezelf te kunnen keren.

In jezelf keren is een levenslang proces en dat is helemaal oké. Zolang je het maar doet op jouw manier, waarvan jij denkt dat het goed voor je is. Ik denk dat dat zo belangrijk is. Kopieer niet klakkeloos van anderen, wat anderen doen. Ook al lijk je misschien compleet af te wijken van de ‘norm’ als het gaat om dingen ondernemen. Dat is helemaal niet belangrijk. Het allerbelangrijkste is dat jij jouw eigen hart volgt. Jouw hart is het pad wat je mag nemen. Jouw hart leidt jou in jouw eigen proces.