Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

In stilte vind je alles

Het is mooi om te kunnen schrijven dat je in stilte alles kunt vinden. Tegelijkertijd vind ik dit zelf vreemd klinken. Toch kan stilte heel logisch zijn. Want de stilte biedt enkel perspectieven die jou weer op het juiste pad kan doen begeven. Toch bieden deze perspectieven alles wat je nodig hebt. Dat is de reden dat ik schrijf dat je in stilte alles kunt vinden.

Op dit moment kan ik op twee manieren mediteren. Ik vind het fijn om te mediteren met een mala, een yogaketting. Deze meditatie geeft mij focus op de kracht van de mantra die ik uitspreek of in mijn hoofd herhaal. Tegenwoordig vind ik het ook fijn om te mediteren zonder een mala. Ik maak dan gebruik van een timer (op mijn telefoon). Ik mediteer dan zonder alle mantra’s te herhalen. Mijn ademhaling is dan mijn focus en ik kijk naar ‘mijn place to be on earth’. Deze haal ik naar voren en daar kijk ik naar. De timer zorgt ervoor dat ik me net zo lang kan blijven focussen op de ademhaling en mijn visualisaties. Het geeft namelijk rust dat je weet dat je zult worden gewekt om uit je meditatiebubbel te komen. Deze vorm heb ik nu nog maar twee keer gedaan, maar ik merk nu al dat ik hier veel uit kan halen.

Ik ervaar meer stilte en ik ervaar dat ik ook daarin veel kan vinden. Oftewel: ik ontspan door de stilte en laad me door diezelfde stilte weer op. Wanneer er teveel dingen door me heen gaan, kies ik inmiddels het liefst voor deze vorm van meditatie. Ik ga dan terug naar mijn rust. De stilte die ik dan ervaar kan ik weer gebruiken om mijn drukke hoofd onder te verdelen in bijvoorbeeld wat belangrijk is en wat ik los kan laten. Het mediteren met een mala doe ik weer graag als ik ergens ondersteuning bij nodig heb. Dan zoek ik de kracht van de herhaalde mantra’s op. Ik richt me dan niet op de stilte, maar dan richt ik me op de kracht die ik uit mezelf wil halen.

In ieder geval wil ik jullie graag meegeven dat de stilte niet alleen slecht is. Want je kunt uit stilte zoveel halen dat je daar je kracht van moet maken. Gebruik jouw stilte als kracht, dan ervaar je straks ook de rust die je dan ook weer kunt gebruiken.

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

One thought on “In stilte vind je alles”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.