28 nov.

It giet oan! #projektFrysk

Oke. It giet oan! betekent in het Nederlands ‘Het gaat door!’. Ik denk ook dat ik even moet uitleggen waarom ik nou opeens Fries spreek. Of eigenlijk… waarom ik nou opeens Fries schrijf. Het zit zo: ik mag vanaf begin februari stage lopen in Leeuwarden. The second place to be 😉 Want Groningen staat nu nog even op nummer 1, alhoewel ik ook wel denk dat Groningen altijd mijn nummer 1 zal zijn gezien mijn geschiedenis. Maar goed. Terug naar mijn stageplek in Leeuwarden…

Behoorlijk Fries!

Het is een hele gezellige instelling die veel doet met projecten. En bij één van deze projecten mag ik een handje helpen als communicatie-medewerker (wat ik ook als uitstroom wil gaan doen bij mijn studie Medewerker Marketing en Communicatie). Superleuk! Alleen… ze spreken er behoorlijk Fries. En dan bedoel ik ook echt-echt behoorlijk. Het is eigenlijk hun voertaal, maar ze hebben vaker studenten gehad die geen Fries kunnen. Ik val daar dus ook onder, haha.

Omdat ik het wel erg leuk vind dat ik daar stage mag gaan lopen, heb ik gezegd ook wel Fries te willen leren lezen en schrijven. Hoewel het misschien een uitdaging gaat worden, want Fries zal voor mij dan een vierde of vijfde vreemde taal worden.

  1. Nederlandse Gebarentaal
  2. Nederlands gesproken (staat voor mij ook op 1.)
  3. Engels
  4. alle overige vreemde talen (ik leer nu Spaans en ik wil dus ook Fries gaan leren)

Dus… Je ziet het. Het wordt dus een uitdaging, maar uitdagingen zijn leuk! En diegene met die ik sprak tijdens het gesprek vond het alleen maar leuk dat ik zei dat ik ook wel Fries wilde leren lezen en schrijven. #projektFrysk gaat dus van start. Volgens mij moet ik maar eens een Fries boekje zien te vinden, om mee te beginnen (hihi). Ik zal proberen zo nu en dan een update te plaatsen in het Fries, mét vertaling voor jullie 😉 


Reacties

  • Hoi hoi,
    Petje af dat je Fries wil leren lezen en schrijven! Dan heb je wel een flinke talenknoppel of is het nou knobbel. Zie ik heb het niet. Succes ik vind het leerzaam en leuk om je post te volgen. Top ga zo door meid