Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
24 sep.

Joepie! Perfectionisme…

Oké. De titel moet je maar even met een knipoog lezen want voor mij heeft het twee kanten. Een positieve kant wat dus betekent dat ik blij ben met mijn perfectionisme. En een iets mindere positieve kant wat iets anders betekent dan mijn blijheid, haha. Ik zeg overigens bewust geen negatief, want dat klinkt zo naar. Vooral omdat het ook op jezelf slaat. Ik ben blij met mijn perfectionisme, want dit is hoe ik nou eenmaal ben. Dat betekent dus ook dat je dit eigenlijk ook wel terug kunt zien in best wel heel erg veel activiteiten.

Perfectionisme in diverse activiteiten

En dan mag je het woord activiteiten echt zó breed zien als je het zelf maar wilt. Zo ben ik dus graag creatief en houdt dit dus ook in dat ik het leuk vind om zelf dingen te maken. Ik ben nu bijvoorbeeld begonnen met een leuke Bullet Journal. De eerste weekly’s staan erin en ik ben gelukkig niet enorm teleurgesteld. Ik noem het nu gewoon: zoeken wat ik wil. Ontdekken dus. En dat betekent ook dat ik soms foutjes maak. En die foutjes? Die maak ik liever gewoon niet. Totaal niet.

Maar ook als ik bezig ben met het schrijven van verslagen voor school merk ik dit behoorlijk bij mezelf. En ik denk niet alleen ik zelf, haha! Ik denk echt dat als er een student naast me zit, dat hij of zij denkt: ‘Wow! Dit ga ik echt niet doen!’. Nu heb ik natuurlijk hbo gedaan waarin de eisen voor het schrijven van een verslag een stuk hoger ligt dan wat de eisen betreft voor een mbo-student. Maar ik ben nu eenmaal de hbo-versie gewend, dus terug naar een ‘lagere’ versie ga ik niet meer. Het nadeel is natuurlijk nu wel dat dit ook inhoudt dat ik soms veel meer doe dan noodzakelijk is. Gewoon omdat ik anders vind dat het niet meer klopt.

Dus ik ben blij met mijn perfectionisme, want dan streef ik echt naar goed werk afleveren. Of het nou voor mezelf is of voor de ander. Máár het heeft ook een keerzijde: ik doe soms veel te veel wat he-le-maal niet nodig is. Dus dat betekent soms ook dat ik meer tijd kwijt ben dan rijk. Ach ja. Op dit moment red ik het allemaal prima en denk ik vooral: als ik er maar blij mee ben, hihi. Ik denk ook echt niet dat ik de enige ben wat mijn stijl van perfectionisme betreft. Als jij het ook hebt, deel het dan even. Gedeelde smart is immers een halve smart 😛


Reacties

Er zijn nog geen reacties.