Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
27 sep.

Lange, lange, hele lange dagen…

Onder Studie met 1 reactie

Soms heb je een perfect schoolrooster. Soms heb je helaas een iets minder mooie schoolrooster. Ik zit er geloof ik tussenin. Aan de ene kant vind ik dat ik niets te klagen heb. Aan de andere kant vind ik dat ik wel wat te klagen heb. Ik schrijf deze blog, voor het eerst, op school. Mijn focus om echt iets te doen voor school is er niet meer. En ik moet nog even…

Mijn week

Ik neem je mee naar mijn week. Mijn schoolweek in ieder geval. Het begint op maandag. Na het weekend mag ik meteen knallen want mijn maandag start om 8.30 uur. Pas om 17.00 uur ben ik vrij. Of nou ja, volgens het rooster dan. Bijna altijd mogen we tot nu toe al lekker om 16.30 uur weg. Toch vind ik maandag geen enorme ramp. Ik ben dan nog fris van het weekend en kan veel aan.

Dinsdag heb ik sowieso niets te klagen. Ik begin een half uur later, om 09.00 uur en ben om 13.00 uur alweer vrij. Een lekker kort ochtendje dus. Maar dan gaan we naar wederom twee hele lange dagen op school en vanaf nu begin ik het soms moeilijker te krijgen: woensdag mag ik van 08.30 uur tot 16.30 uur naar school, maar vandaag werk ik de hele dag zelfstandig op twee á twee-en-half uur na. Op zich een lekkere start van de ochtend, want er is geen luisterwerk. Maar gewoon lekker rammen op je toetsenbord. Prima te doen. Maar hoe langer, hoe lastiger het soms wordt. De ene keer is mijn focus pas om 15.00 uur kwijt, terwijl de andere keer (zoals vandaag) al een stuk eerder. En het laatste half uur pauze is ook echt helemaal niet nodig. Een half uur pauze om dan nog maar één luttele lesuur te volgen.

Donderdag vind ik vaak weer wat minder erg omdat ik weet dat ik aan het einde van de dag weekend heb! Ja! Weekend, want vrijdag heb ik geen les. Maar daarvoor moet ik ook op donderdag van 8.30 tot 16.30 uur naar school. Nu heb ik veel geluk dat de laatste anderhalf uur les Sport is en ik hier een vrijstelling voor heb. Voor mij betekent dit dat ik om 14.30 uur vrij ben. Nét wat eerder weekend.

Woensdag vind ik dus vaak wel een hele lange dag, ook omdat er echt heel erg veel zelfstandig werken is. Ik vind zelfstandig werken prima, echt, dus vaak lukt het heerlijk en werk ik goed door (waar ik thuis vaak veel meer pauzes pak). Maar soms zoals vandaag… voor vandaag ben ik klaar en is mijn hoofd vol. Zo. Dat wilde ik gewoon even kwijt 😉 Fijne dag!


Reacties