Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Mediteren moet je leren

Vlak voordat 2019 begon heb ik een aantal goede voornemens opgeschreven. Deze voornemens hoeven niet allemaal behaald te worden, al zou ik dat natuurlijk heel leuk vinden. Eén van deze doelen is gericht op meditatie. Ik had tegen mezelf gezegd dat ik iedere dag zou willen mediteren. Een korte meditatie, een lange meditatie, een meditatie met behulp van mijn mala-ketting of zelfs een meditatie zonder een mala-ketting. Als ik maar mediteer.

Inmiddels is de eerste week voorbij en is de tweede week ook alweer halverwege. De tijd lijkt echt te vliegen, ik denk bijna nog wel eens dat we gisteren Oud en Nieuw vierden. Ik kan zeggen dat ik in de eerste week, een week van zes dagen, één dag niet heb gemediteerd. De andere dagen heb ik allemaal gemediteerd. Het is fijn om zo even tijd voor jezelf te nemen. Tijd voor mezelf om te mediteren gaat op dit moment gepaard met een leerproces. Mediteren moet je leren. Iedereen kan mediteren, dat hoef je niet echt te leren. Maar wat je wel leert is het volgende: Je moet leren om je lichaam een (lange of korte) tijd stil te laten staan. Om alleen te focussen op het ademhalen. Je gedachten mogen er zijn, maar het is goed om ervoor te zorgen dat jouw gedachten jou niet meeneemt.

Het klinkt allemaal een beetje gek nu ik dit in woorden opschrijf. Maar mediteren geeft mij wel de rust die ik zoek. En daar gaat het om: mediteren moet je leren en ik leer mijn rustpunt te vinden. Samen met yoga en de mensen om me heen ontdek ik mezelf (opnieuw). Het biedt mogelijkheden. Want als je jezelf goed leert kennen, dan krijg je ook de mogelijkheid om in te zien wat je bijvoorbeeld nodig zou hebben. Wat ik in ieder geval hoop te bereiken is dat ik met meditatie direct mijn rust kan vinden die ik zoek. Op dit moment mediteer ik met mijn mala-ketting. Ik heb een keertje zonder geprobeerd, maar dan ga ik bijna dwalen 🙂

Dwalen mag, als jouw focus maar weer terug kan gaan in de ademhaling en de meditatie waar jij je in bevindt. Mediteren moet je leren en dit is mijn leerproces.

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.