Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Mijn eerste stappen in de vegetarische wereld

Inmiddels ben ik een paar weken verder sinds ik besloten heb om te kijken of vegetarisch eten bij mij zou kunnen passen. Het klinkt gek wat ik nu schrijf, maar ik wilde vooral ontdekken of vegetarisch eten ‘haalbaar’ zou zijn. Op dit moment kan ik met gepaste trots zeggen dat ik een flexitarier ben. Ik eet geen kipfilet meer op brood bijvoorbeeld, maar kies dan voor kipworst van De Vegetarische Slager. Ook wanneer wij een avg’tje doen, aardappel – vlees – groente, kies ik voor een vegetarische hap. Wietse kiest dan voor een normale vleesvariant en dat vind ik helemaal prima.

Wel blijf ik op dit moment zo nu en dan nog gewoon vlees, kip of vis eten. Dit komt onder andere omdat wij ook graag lasagne eten waar tonijn of gehakt in gaat. Hiervoor heb ik nog geen (goede) vervangers gevonden en dat hoeft van mij ook allemaal niet zo snel. Ik vind het belangrijk dat ik iets doe waar ik me goed bij voel. Kleine stapjes leiden naar grote resultaten zeg ik dan maar. Ik ben blij dat ik zelf merk dat dit iets is waar ik me goed bij voel. Ik schreef eerder al meerdere blogs waar ik tot inzicht ben gekeerd (bijvoorbeeld bij fastfood kleding, de eerste gedachte tot minder vlees eten).

Ik denk echt dat dit onder andere te danken is aan yoga. Toen ik nog maar net begonnen was en nog maar één beginners-les achter de rug had, ben ik me gaan inlezen in zoveel verschillende aspecten van en rondom yoga. Doordat ik dan het ene artikel heb gelezen waar weer iets interessants in stond, ben ik het andere gaan lezen. Zo ging ik door en dat maakt dat ik dit nu allemaal kan schrijven.

Het is ontzettend bijzonder dat dit allemaal in een hele korte tijdsbestek zich heeft afgespeeld, maar nog altijd ben ik zo blij. Ook al wordt Wietse soms gek van mijn yoga-babbel 😉 (gelukkig heeft hij ook een bepaalde babbel waar ik zo nu en dan gek van kan worden, dat compenseert het een beetje, haha). 

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.