18-6-2018 was de dag dat ik een afspraak had bij Kamer van Koophandel. Een spannend uurtje, want door deze afspraak werd mijn droom een feit: ik mag mezelf een ondernemer noemen, want ik heb een eigen onderneming: SpeciTaal! En dat is zo mooi, zo gaaf en zo spannend. Al eerder vertelde ik dat ik meedeed aan de Ondernemersacademie Groningen. Dat ik dankzij hun georganiseerde workshops over het ondernemen en de aspecten daaromheen veel geleerd heb over het ondernemen en over het hebben van een eigen bedrijf.

Mijn bedrijf: SpeciTaal

Direct na het inschrijven heb ik mijn bedrijfswebsite online gezet en mijn Facebookpagina geopend. De eerste reacties kreeg ik eerder al via WhatsApp, van vrienden en wat familieleden die al van het idee afwisten en van het opzetten daarvan. Maar ook nieuwe reacties, eentje van Goals On Heels bijvoorbeeld, maakten me blij.

Nu zijn we alweer enkele maanden verder en bestaat mijn bedrijf sinds eergisteren alweer twee maanden. De time flies, echt heel erg veel heb ik nog niet gedaan. Maar dat komt natuurlijk ook doordat ik lekker op vakantie ben gegaan. Totaal niet erg, want nu kregen de mensen wel alvast de kans om te kijken wie en wat SpeciTaal nou is. Nu begint alles weer rustiger te worden en zijn de eerste schooldagen alweer van start gegaan. Ook ik ben weer bezig: de eerste reclame-materialen zijn besteld. Visitekaartjes, stickers, roll-up banner en ik ga nog kijken voor een mooi t-shirt.

Soms denk ik: poeh, wat moet er geïnvesteerd worden… Maar hopelijk betaalt dit zich straks allemaal terug!

Dan is het nu tijd om te focussen op mijn eerste klant. Houdoe!