Dit was nog niet eens alles… ik had nog een boekenkast waar ook een plank vol zat met kikkers, haha!

Net als bijna alle kinderen verzamelde ik vroeger ook wel eens iets. Denk bijvoorbeeld aan flippo’s, knuffels (in het algemeen), posters, kaartjes en meer. Ik verzamelde vroeger iets specifieks. Als ik nu terugkijk, weet ik niet waarom ik toen gekozen had om kikkers te gaan verzamelen. Ja. Echt. Kikkers. Ik weet ook niet eens hoe ik daarop ben gekomen. Misschien door een foto, misschien door een boek of misschien wel door een knuffel.

Heel veel kikkers

Ik had onwijs veel groen op mijn kamers. Knuffels, beeldjes, boeken en nog meer knuffels. Ik had vooral veel knuffel-kikkers op mijn kamer liggen. We hebben vroeger zelfs kikkervisjes als ‘huisdieren’ gehad, haha! De ontwikkeling van kikkervisje tot kikker was dan wel weer leuk om te zien. Nu heb ik ze allemaal al niet meer, misschien dat er nog enkele kikker-knuffels op de zolder (bij mijn ouderlijke nest) verstopt zijn.

Zoals ik al eerder zei, begreep ik ook niet echt waarom ik gekozen had voor een kikker-verzameling. Waarom koos ik niet voor een leuke giraffe of een stoere leeuw? Ach ja. Ik heb in ieder geval een bijzondere verzameling gehad en na een hele lange tijd heb ik, via marktplaats, een mevrouw ontzettend blij gemaakt met mijn verzameling kikkers omdat zij ook kikkers verzamelde (en daar volgens mij zelfs een apart huisje voor had, als ik me niet vergiste).

Heb jij ook een bijzondere verzameling gehad vroeger (of nu nog steeds, dat mag ook)? Let me know. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben met een bijzondere verzameling.