Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Minimaliseren: meer uit, minder in

Steeds meer verdiep ik me in de wereld van yoga en het maakt me ontzettend blij. Ik weet dat het hebben van spullen eigenlijk totaal niet het belangrijkste is en hoewel declutteren nog wel heel erg moeilijk is, ik heb geleerd dat ik het vooral moet hebben van mezelf en de mensen die dicht bij mij staan. Mijn vriend, mijn ouders, mijn drie gekke ‘mafketels’ (tsja, zo heet ons WhatsApp-groepje op dit moment, haha) op wie ik 100% kan vertrouwen bijvoorbeeld.

Omdat spullen eigenlijk niet echt het belangrijkste is, ben ik aan het flingen geslagen. Fling a ding. Iedere dag een dingetje het huis uit. Nu moet ik wel zeggen dat dat ontzettend moeilijk is, omdat ik inmiddels zoveel spullen heb waar ik toch wel emotionele waarde aan hecht. Het gekke vind ik dat je eigenlijk minder emotionele waarde zou mogen hebben aan de spullen die je in huis hebt staan. Toch heb je ook bijvoorbeeld je hobby nodig. En hobby betekent spullen. In mijn geval misschien heel erg veel spullen, want ik heb nou eenmaal meerdere hobby’s zoals Bullet Journal en lekkere dingen bakken. Dus hier komt er regelmatig meer in en minder uit.

Van maximaal naar minimaal

Het is echter uiteindelijk wel de bedoeling dat ik gewoon zo min mogelijk impulsieve dingen ga kopen. Want ik ben ook nog eens impulsief en dat maakt het ‘flingen’ allemaal een stuk lastiger. Zoals ik al zei: er gaat op dit moment meer in huis dan dat er het huis uit gaat. Toch ga ik mijn best doen. Binnenkort start ik met een challenge. Een challenge waarbij iedereen van harte welkom is om mee te doen. Het is gratis, het is leuk en misschien is het ook nog eens heel goed voor je. Voor mij zal het waarschijnlijk een hoop opleveren.

Be prepared, zodra ik mijn challenge helemaal heb gefinetuned, laat ik dit direct weten. Hoe ben jij met de spulletjes die bij jou in huis staan en hoe impulsief ben jij?

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

2 thoughts on “Minimaliseren: meer uit, minder in

  1. Ik doe mee! Mijn voornemens voor 2019: geen geld uitgeven dit wel met de uitzondering boodschappen, kadootjes voor jarigen en alléén het hoogst nodige aan kleding voor de kinderen. Stoppen met roken scheelt ook enorm veel geld en door de weeks geen alcohol ook. Dit vanaf 2 januari. Ik ben zeer gemotiveerd want ik heb te veel spullen die niet nodig zijn. De zolder is al gedeeltelijk uit gezocht en wat naar de vlooienmarkt gaat en niet word verkocht gaat naar de kringloopwinkel. In elk geval komt het de deur niet meer in! In Februari begin ik met een opleiding en moet het grootste deel mijn huis uit zijn. Deze challenge is dus mooi een stok achter de deur.

    1. Supergoed Jolanda! Volgens mij gaat dat bij jou helemaal goed komen gok ik zomaar eens 😉 Heb je je ook al aangemeld op Facebook? Daar zullen we iedere dag iets posten. Geeft je vast nog meer motivatie. Groetjes, Sofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.