Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Moos bij de dierenarts

Het wachten is nooit leuk. Althans, in de meeste gevallen niet in ieder geval. Toch is het wachten voor mij nu begonnen. Vanmorgen vroeg heb ik Moos, onze jongste kat, weggebracht naar de dierenarts. Ze krijgt een simpele routine-ingreep, want ze wordt gesteriliseerd. Of, in dierenarts-termen, gewoon gecastreerd. Nu vind ik het altijd vervelend wanneer mijn katten naar de dierenarts moeten en ik ze daar moet achterlaten. De ene keer vind ik het prima en is het wachten niet zo moeilijk. Maar de andere keren word ik haast misselijk en verdrietig. Vandaag heb ik zo’n bui.

Be positive

Nu moet ik natuurlijk positief blijven denken. De dierenartsen daar doen zo’n routine-ingreep ontzettend vaak, want er zijn natuurlijk heel veel huisdieren. Ook heb ik een dierenkliniek waar ik me ontzettend op mijn gemak voel voor zover dat kan. Het is een fijne kliniek, ik heb er nog even leuk gebabbeld met een andere katteneigenaar (die vier katten had, maar nu nog maar eentje heeft. Een verkouden kat). De sfeer is er goed, het is er prettig. Ik kan gewoon zelf aangeven dat ik niet gebeld kan worden, maar alleen te bereiken ben met een sms. Dit hebben ze allemaal ontzettend goed opgeschreven. Meerdere keren zelfs en het staat ook goed in het systeem. Erg fijn dus. Nu moet ik alleen mezelf er nog van zien te overtuigen dat het ook goed gaat met Moos. Nu en tijdens de operatie. Gelukkig weet ik de exacte operatie-tijden niet, want dan was ik waarschijnlijk op mijn (o zo mooie) nagels gaan bijten.

Nu probeer ik het een beetje van me af te zetten. Het schrijven helpt (gelukkig bestaat Sproetjespost!) en ik weet dat de tijd ook wel snel voorbij vliegt als ik iets doe. Ik wilde gaan mediteren, maar dat lukte voor geen meter. Ik kan mijn ogen niet sluiten. Gelukkig leidt een film me wel voldoende af. Dus ik houd een klein film-ochtendje met Muesli totdat Moos weer thuis komt 🙂 Ga ik daarna lekker mediteren en kroelen met Moos.

Ik denk dat ik overigens ook echt niet de enige ben die zich zo kan voelen. Het is alleen vervelend als je je zo voelt. Duimen jullie even mee vandaag? Geen bericht is goed bericht, want dan mag ik Moos alweer om 14.00 uur ophalen. Daar ga ik voor <3

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.