Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Open je hart en praat

Je hart openen en dan spreken wat je hart zegt. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Ook ik lijk dit af en toe niet eens te kunnen. Dan lijk ik eerst een ander nodig te hebben om mijn woorden uit mij te kunnen laten trekken. Toch gaat het stapje voor stapje steeds makkelijker. Misschien omdat ik het getroffen heb met mijn vriend, misschien omdat ik weer een jaartje ouder ben geworden…

Ik was verrast

Toen ik afgelopen zondag mijn hart liet spreken, was ik verrast. Ik kreeg hele fijne en lieve reacties (hier, op Facebook en ik deelde een foto op Instagram) en wat gaf mij dat een goed gevoel! Ik vind het lang niet altijd makkelijk om mijn hart te laten spreken, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. De wereld mag best weten dat doof-zijn niet alles is. Het mag soms echt k*t zijn, wanneer het gewoon even tegenzit. Maar ik heb wel geleerd dat ik er eigenlijk direct over moet praten in plaats van niets zeggen en het allemaal opkroppen. Eenmaal valt de bom en is echt alles fout en bekijk je alles negatief. En daarbij… uiteindelijk ben ik Sofie en Sofie is doof.

Praten en rusten

Er zijn genoeg mensen die echt niet willen praten over dingen waar ze mee zitten, of het gebeurt juist andersom: je wilt alleen nog maar praten over dingen waar je mee zit en alle leuke dingen worden vergeten. Maar alles of niets is ook geen oplossing. Soms wil je bepaalde dingen nog heel even voor je houden, bijvoorbeeld omdat je nog niet helemaal zeker weet hoe je iets wilt vertellen. Daarom denk ik dat een combinatie van beide, het erover hebben totdat het goed voelt én het even laten rusten, de juiste manier van communiceren is. Communiceren met jezelf (met je hart), maar ook met de mensen om je heen.

Dus laat je hart af en toe helemaal openstaan en praat waar je het maar ook over wilt hebben. Laat de ander je helpen en dan zul je al snel een opgelucht gevoel krijgen. Praten is niet makkelijk, maar wel belangrijk. Mijn vraag vandaag aan jou is: Wil je vandaag nog aan iemand (maakt niet uit wie, als je het maar doet) vertellen wat je dwars zit of juist wat jou zo blij maakt? Open je hart en praat. Dankjewel.

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.