In één woord kan ik het samenvatten. WAUW! Ik ben gewoon overweldigd door het aantal reacties die ik heb mogen ontvangen naar aanleiding van mijn geplaatste vlog. ‘Ik ben doof en heb een cochleair implantaat’ heeft een groot bereik gehad en volgens mij stijgt nog altijd het aantal bereik langzaam. Stiekem had ik hier op gehoopt, maar ik had niet durven dromen dat het zo snel zou gaan.

Onzekerheid en onwetendheid

Ik maakte mijn vlog met een zweempje onzekerheid en onwetendheid. Onzekerheid omdat ik niet wist of ik met het vloggen wel leuk overkwam en onwetendheid omdat ik niet wist hoe mensen op mijn vlog zouden reageren. Maar ik had niet onzeker hoeven zijn, dat is nu wel heel duidelijk gemaakt. Ook weet ik nu heel goed hoe mensen op mijn vlog hebben gereageerd, dat zal lang niet altijd zo zijn omdat het op een gegeven moment dat wel kan afvlakken, maar dan nog. Voor een eerste vlog is dat wel heel erg fijn om te zien. Zien hoe mensen blij worden van mijn vlog en zien hoeveel mensen het willen delen.

Geweldig vind ik het, ik ben bang dat ik het vlog-virus is binnengedrongen, want inmiddels is ook mijn tweede vlog gemaakt. Ik moet het alleen nog monteren (lees: de stukjes aan elkaar plakken) en het rot-klusje klaren: ondertitelen 😉 Het is heel veel werk, heb ik gemerkt, maar ik merk ook dat ondertiteling zeer gewaardeerd word. Nu kunnen ook mensen, die nog niet zo goed gebarentaal kunnen of überhaupt mijn tempo aankunnen, het begrijpen.

Ik ben dus vastberaden om door te gaan met het vloggen. Ik heb er heel veel zin in en ik ben benieuwd of jullie het over een tijdje het nog net zo leuk vinden als mijn eerste online verschenen vlog. Keep posted en geniet!