Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Een toffe laatste studiejaar: de ondernemersacademie

In september begin ik alweer aan mijn laatste studiejaar van de opleiding Medewerker Marketing en Communicatie. Met natuurlijk veel dank aan de mentoren die het mogelijk hebben gemaakt dat ik twee jaar in één jaar mocht en kon doen. Nu ga ik volgend jaar dus lekker afstuderen, maar heb ik ook tof nieuws!

De Ondernemersacademie (Groningen)

Als laatstejaarsstudent kun je je opgeven voor een speciaal traject: de ondernemersacademie. Dit is een traject van 9 maanden waarin je echt ontzettend veel gaat leren. Als je wordt aangenomen, krijg je om de week (dus 1x in de twee weken) een workshop, een training of een bijeenkomst. Alles om jouw hersens vol met kennis te stoppen om uiteindelijk een eigen onderneming te kunnen starten. En dat is ook mijn droom inmiddels. Ik heb ideeën voor een eigen bedrijf en daarom heb ik me ook opgegeven voor de academie.

Enne… raad eens?! Ik ben aangenomen! Ontzettend tof. Vanaf het eerste jaar van de opleiding zei ik eigenlijk al dat ik ooit een eigen onderneming wil opzetten. Ik zeg nu natuurlijk niet wat voor dromen ik heb, want deze mogen niet gejat worden 😛 Maar het is wel ontzettend tof om te kunnen vertellen dat ik hiervoor ben aangenomen!

Ik wist het al een tijdje, maar ik vond het tijd worden dat jullie ook mochten weten wat voor leuke uitdaging ik ga krijgen naast het afstuderen.

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

20 thoughts on “Een toffe laatste studiejaar: de ondernemersacademie

 1. He Sofie,
  Wat een mooi bericht van jou! Het sprankelt en bruist en het komt vast goed..en wat je zegt: hulp heb je nodig en is vaak nodig. Fijn dat je het hebt, dat je het kunt vragen en doet! Dromen-durven-doen!

  1. Thanks Corinne, voor je leuke reactie! Gaat vast heel leuk worden, met misschien af en toe een berg wat ik zal moeten beklimmen. Maar alles om inderdaad mijn droom achterna te gaan.

 2. Wat doe je het allemaal geweldig, Sofie, ik ben supertrots op je. Het is niet altijd even makkelijk geweest, maar je bent toch maar mooi gekomen waar je nu staat. En je bent er nog niet. Heel veel succes met je mooie toekomstplannen. ❤️

  1. Dankjewel Helena! Is inderdaad spannend, maar ik hoef het gelukkig niet alleen te doen. Ik krijg hulp en dat is ook wel heel erg fijn, haha. Anders was ik denk ik vast ergens spaak gelopen 😛

 3. Gefeliciteerd, Sofie!!!
  Zelf heb ik sinds 3 maanden ook een CI, maar als 56jarige en 50 jaar lang aan de geopereerde kant 100% doof geweest te zijn, is mijn ervaringsverhaal wel wat anders natuurlijk dan van jou. Maar onze dromen en idealen (en ik benoem die van mij natuurlijk ook niet!) delen wij… Fijn, deze opleiding en nieuwe kans. Go for it!

  1. Wat een snelle reactie! Leuk! En wat mooi om te lezen dat je ook nog maar sinds kort een CI hebt. Hoe gaat het met het oefenen? Natuurlijk snap ik dat jouw ervaringsverhaal wel een beetje anders is dan mijn eigen verhaal. Maar dat maakt ons ook mooi uniek 🙂 Ik ga ervoor! Jij vast ook 🙂 Bedankt voor je reactie, Hedi. Heel leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.