Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Van wijn naar voorlopig geen wijn

Als je mij zou kennen, dan weet je dat ik het heerlijk vind om zo nu en dan een goed glas wijn te drinken. Soms wel meerdere en ik kan met gemak een fles wijn op zonder dat ik er last van krijg. Misschien moet ik zeggen ‘ik kon’… Sinds een paar weken, nu denk ik wel twee maanden, heb ik er eigenlijk steeds meer last van. Wijntjes gaan er niet meer zo goed in en dat heeft mij doen besluiten dat ik de fles en het glas voorlopig maar even laat staan.

Aan de ene kant vind ik dat jammer, want ik kan (kon) er zo van genieten. Eigenlijk is het gek wat ik nu schrijf, want zou je perse beter moeten of kunnen genieten van het leven mét wijn? Ondanks dat ik er zo van kan/kon genieten, is het voor mij nu vooral goed dat ik besloten heb te luisteren naar mijn lichaam. Het zou kunnen dat mijn lichaam door al die yoga nu heeft doen besluiten dat ik ook mijn lichaam de effecten van yoga zou moeten laten ervaren. Dus het houden van mezelf, het kiezen van grenzen voor mezelf (zowel geestelijk als fysiek) en zo ‘rein’ mogelijk het leven laten leiden. En met rein bedoel ik in dit geval dan, tijdelijk of niet, non-alcoholisch.

Mijn besluit

Nu ik dit geschreven heb, vanuit mijn hoofd zo direct op papier (of iPad), voel ik me langzaam rustiger worden. Het is niet de wijn die mijn leven bepaalt, het is mijn eigen ik die het bepaalt. En ik besluit dat het voor nu even genoeg is. Want een rustig lijf geeft een blije geest. Ik heb zelfs al een ‘goede’ oplossing bedacht. Wanneer Wietse een wijntje neemt of een biertje, ga ik voor Rivella zonder prik. Want prik is vies 😉 Of ik ga voor een lekker koud appelsapje. Ik drink namelijk al best weinig frisdrank of sap, dus ik ga het gewoon zo doen.

Heb jij ook wel eens last gehad van een bepaald drankje (of hapje) dat je besloten hebt het helemaal anders aan te pakken?

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.