Afgelopen zaterdag had ik een verrassingsuitje. Dit uitje had Wietse voor me geregeld. Het enige wat ik wist was hoelaat we vertrokken en tot hoe laat het ongeveer zou duren. Tsja, dan kan je raden tot je een ons weeg, maar ik wist niks, nada, noppes. Ik heb echt heel lang zitten raden terwijl ik het ook snel had kunnen weten. Ach. Uiteindelijk had ik een heerlijke tijd en vond ik het heel leuk!

Het begon allemaal woensdag…

Woensdag vertelde Wietse dat ik misschien een uitje zou hebben met hem. Donderdag kwam hij met een agenda-mededeling dat ik echt een uitje zou hebben met hem. Hoe? Geen idee. Wat? Geen idee. Hoe laat? 11.00 tot een uur of 14.00 uur. Vrijdag was ik weer bij hem in Leeuwarden zoals bijna ieder weekend (yay!) en begon ik te vissen naar hints.

Zaterdag was het zover! Uitje stond gepland en om 11 uur vertrokken we. Ik wist nog altijd niet waar we heen gingen maar uiteindelijk werd duidelijk dat we naar de stad fietsten. We gingen eerst een kopje koffie en thee doen met een lekkere muffin erbij. Niet verkeerd natuurlijk! Daar begon het ellendige raden. Is het buiten? Binnen? Is het iets met dieren? Met sport? Is het iets met doof-zijn? Zijn antwoord: nee, ja, nee, nee, nee. Dan wordt het wel heel moeilijk natuurlijk.

Uiteindelijk, zowat een half uur later heb ik hem geraden! We zaten in een cafeetje naast de VVV waar ook de Achmeatoren zat gevestigd. En bovenin de Achmeatoren kon je een half uur lang het prachtige uitzicht over Leeuwarden (en verder!) bewonderen. Wat was het mooi om te zien en wat was de stad klein!

Het blijft toch altijd heel mooi om uitzicht te kunnen bewonderen op hoogte. Weet je wat ook bewonderenswaardig was? De lift van de begane grond naar de 24ste etage duurde maar ongeveer 10 seconden… WAUW! Daarna moet je nog even drie trappen nemen en dan kun je een half uur genieten van het uitzicht. Ik zeg doen!