Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

VLOG: Ik ben doof en heb een cochleair implantaat

Wat is een Cochleair Implantaat? Hoe werkt zo’n ding? Wat heb je op je hoofd? Maar waarom heb je een cochleair implantaat? Is het raar? Allemaal verschillende vragen die ik wel eens heb gehoord, sommige vragen alweer meer dan tien keer. Ik denk dat het handig is om dat eens in een video uit te leggen zodat ik iedereen voortaan naar deze video kan wijzen…

Ik leg het uit: een cochleair implantaat

Het is handig om te weten dat er medische termen gebruikt worden waar ik zelf ook weinig van af weet, maar ik ga mijn best doen om voor jullie duidelijk te maken wat een Cochleair Implantaat is en hoe dat allemaal werkt. Ook leg ik nog even uit waarom ik hiervoor gekozen heb. Enjoy!

Mijn first vlog ever is een feit. Het is dan nog wel een ‘simpel’ filmpje, maar het begin is er en ik vond het spannend én leuk! Dus er gaan meer filmpjes komen, dat kan ik wel al met zekerheid zeggen. Wat vond je van mijn eerste vlog? Let me know, want eventuele verbeterpuntjes kan ik altijd meenemen naar al mijn volgende vlogs 🙂

Sofie

Hoi, ik ben Sofie van Sproetjespost. Ik ben doof en gek op taal. Als taalliefhebber was het oprichten van Sproetjespost een logisch vervolg. Het online plaatsen van artikelen zie ik als een vorm van digitale post, in combinatie met mijn sproetjes kwam ik zo uit op de naam van mijn blog. Op Sproetjespost vind je mijn liefde voor het schrijven terug. De artikelen worden verdeeld onder vier pijlers: Persoonlijk, Lifestyle, Mindfulness en Deafinitely. Veel plezier!

28 thoughts on “VLOG: Ik ben doof en heb een cochleair implantaat

 1. Hoi Sofie,
  Wat een ontzettend goede blog en ik zie dat ik enorm achter loop met het volgen ervan. Vandaag ga ik dit inhalen op deze regenachtige zondag. Je hebt je verhaal over je CI perfect uitgelegd zowel met gebaren als ondertiteling en prima te volgen! Ga vooral door want hier liggen jouw kwaliteiten, complimenten ! Succes met je toekomstige blogs. Ik blijf je volgen.

  1. Wat leuk Annelies! Gelukkig is het een regenachtige zondag zodat je geen spijt zult krijgen van het binnen zitten, hihi. En wat een leuk compliment! Ik ga zeker door 🙂

 2. Hallo Sofie,
  Duidelijke uitleg, en ik vind het ook zo leuk (al doe je het wel heel snel) dat ik al veel gebaren herken. Wij hebben met een groepje NMG gedaan, omdat mij schoonzus 2 CI’s heeft.
  Veel succes verder
  groetjes Jacqueline

  1. Wat leuk Jacqueline! Bedankt voor je reactie. Ik doe het inderdaad snel omdat het ook natuurlijk mijn moedertaal is. Maar wel tof dat je al veel gebaren kunt herkennen!

 3. Hoi Sofie.

  Super leuke vlog. De gebaren gingen soms nog een beetje te snel voor mij maar gelukkig heb je voor ondertiteling gezorgd. Ik ben benieuwd naar je volgende vlog en waar deze over zal gaan.

  Groetjes,
  Petra

  1. En dat is precies de reden waarom ik er ook voor kies om ondertiteling te plaatsen. Zodat er sprake is van 100% toegankelijkheid (op geluid na dan 😉 ).

 4. Dag Sofie,

  De vlog was heel duidelijk en goede uitleg!
  Zelf ben ik ook doof en heb ook 1 CI, dus dit verhaal was bij mij wel beetje bekend 😉
  Misschien een tip: ik zag dat je witte ondertitels had gebruikt, niet echt handig als je zelf een witte achtergrond had, dan waren een paar stukken moeilijk te lezen. Dus geel met zwarte randen werkt beter, zeker voor slechtzienden 😀

  Verder goed gedaan!! En ik wens je verder veel succes!!

  Groetjes Amber

  1. Bedankt Amber, voor je tip. Ik zal eens kijken wat ik kan doen. Wellicht de zwarte randen nog iets dikker maken, want witte ondertiteling vind ik juist chic staan, haha. Maar ik ga eens ermee experimenteren! Top input.

 5. Ik vond het super uitgelegd en leuk dat je deze vlog gemaakt hebt. Ik zou het fijn vinden als je iets minder snel zou gebaren omdat ik er iets van probeer te leren i.v.m. onze 4 jarige zijn die ook doof is en 2 ci’s heeft. Je doet het verder enthousiast en leuk. Bedankt!

  1. Dankjewel Ingrid, ik ga proberen iets langzamer te gebaren. Maar gebarentaal is natuurlijk mijn moedertaal. Maar daarom juist maak ik ook ondertitels zodat mijn vlog voor iedereen te volgen is. Ik stuur je even een mailtje trouwens 🙂

 6. Ik kon duidelijk volgen waardoor ik nu meer begrijpen over hoe het is met ci want meest ci dragers vinden moeilijk uit te leggen en maar nu ik jouw vlog volg begrijp ik steeds meer. Want heb zelf ci dragers vrienden en ik ben blij dat je goed bevalt met ci. Ga zo door met vlog want voor iedereen is leuk om ervaringen uitwisselen of meer begrijpen over algemeen bv zoals nu over ci. Succes verder.

  1. Wat fijn dat je het duidelijk kon volgen, dat is mijn bedoeling ook. Het gebruik van een CI is ook heel lastig uit te leggen, al helemaal als je de vraag op een onverwachts moment krijgt. Dank je wel!

 7. Sofie, dank je voor de goede uitleg! Geweldig dat een CI tegenwoordig bestaat en dat je daardoor beter kunt horen. Ooit hoop ik je gebarentaal ook een beetje te kunnen ‘lezen’ ☺️ Succes met je vlogs! Knuffel 😘 sandra

  1. Natuurlijk kun je mijn gebarentaal op een gegeven moment ‘lezen’, daar ga ik wel vanuit haha. Ik ben inderdaad heel erg blij met mijn CI! Bedankt en knuffel terug Sandra <3

  1. Je wilt niet weten, haha! Het is eigenlijk gekkenwerk, meer dan 1 vlog per week zal het voorlopig niet worden denk ik haha. Tenzij iemand met een mooie oplossing komt zonder dat dat al te veel geld kost, haha.

 8. Hoi Sophie,

  Ik heb genóten van je eerste vlog 🙂 En snap nu veel meer hoe het werkt.. je hebt me ademloos laten kijken! Vooral doorrrrgaan dus.

  Knuf, Angélique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.